Prevaren za više tisuća kuna

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske krajem mjeseca listopada ove godine, 82-godišnji hrvatski državljanin je na Internetu pronašao oglas koji nudi novčane pozajmice te je putem elektronične pošte stupio u kontakt s nepoznatom osobom i zatražio kredit. Na zahtjev nepoznate osobe, a u svrhu realizacije kredita, 82-godišnjak je obavio dvije novčane transakcije – uplate na račun nepoznatog vlasnika iz Berlina od više tisuća kuna. Po izvršenim novčanim uplata, nepoznata osoba prekinula je daljnju komunikaciji i nije vratila uplaćeni novac, niti je isplatila dogovoreni kredit. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.


Iz kuće ukrao peć

Od početka mjeseca listopada do 24. studenog, u Belom Manastiru, nepoznati počinitelj je iz nenastanjene kuće vlasništvo 57-godišnjeg hrvatskog državljanina ukrao peć na drva i sudoper. Vlasniku je počinjena materijalna šteta oko 3000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Ukrao gorivo iz radnog stroja

Sredinom mjeseca studenog, u šumi u blizini mjesta Torjanci, nepoznati počinitelj je iz radnog stroja ukrao oko 200 litara dizel goriva. Pravnoj osobi iz Zagreba počinjena je materijalna šteta oko 2000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 7 prometnih nesreća gdje je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena. Preostalih 6 prometnih nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka evidentirane su 4 prometne nesreće i po 1 na području Đakova, Belišća i Belog Manastira.

Stric pivo

Pročitajte još