Veliko srce Općine Podgorač

Općina Podgorač danas je nastavila s humanitarnom akcijom pomoći potresom pogođenim područjima. U ovu akciju, na čelu s načelnikom Goranom Đanićem, uključili su se mnogobrojni mještani Općine kao i nekoliko OPG-ova te tvrtka “Anagalis” iz Podgorača. Ovo je već četvrta akcija kojoj je cilj bio, prije svega, prikupljanje stočne hrane, kolača te ostalih potrepština.

Prema riječima načelnika Gorana Đanića, mještani Općine su opet pokazali veliko srce te i dalje nastavljaju neumorno raditi na prikupljanju pomoći stanovnicima Banije.

“Podgorač je uvijek budan i uvijek je spreman pomoći. Moram naglasiti da stanovnici naše Općine imaju veliko srce. Ovo je već četvrta humanitarna akcija za potresom pogođeno područje, a u nju je bilo uključeno tridesetak žena koje su ispekle kolače koji će biti podijeljeni stanovništvu Banije. Organizirali smo dva kombija za prijevoz pomoći – u jednom vozimo akcijom prikupljene potrepštine, dok u drugom vozimo dimnjak za jednu obitelj u Majskim Poljanama i sav potrebni materijal za zidanje. Također, Općina Podgorač, na čelu sa mnom i mojim vijećnicima, je kupila 20 tona stočne hrane, a u tu akciju uključila se i tvrtka “Anagalis” iz Podgorača te nekoliko OPG-ova. U dogovoru sa Stožerom iz Petrinje jedan dio hrane ćemo predati u jednom petrinjskom skladištu, a drugi dio u skladištu u Glini. Tako da danas kreće još jedan humanitarni konvoj iz Podgorača, a dolazak se očekuje u poslijepodnevnim satima.”

“Želim dati potporu svim ljudima pogođenim potresom i neka budu sigurni da ih nećemo zaboraviti. Svi smo uz vas i dalje vam stojimo na raspolaganju.” – rekao je Perica Salitrežić, vlasnik istoimenog OPG-a.

“Ovo je velika tragedija i svi smo se uključili u akciju – prikupljamo, između ostalog, zob, ječam, kukuruz za pomoć životinjama na potresom ugroženom području.” – izjavio je, između ostalog, Milorad Beronja, vlasnik OPG-a.

 

“Priključila sam se ovoj akciji pečenja kolača za Banovinu koju je pokrenuo naš načelnik Goran Đanić. Ispekli smo veću količinu nekvarljivih kolača te želim poručiti svim stanovnicima toga područja da budu hrabri, mi smo cijelo vrijeme uz vas i pružat ćemo pomoć koliko god bude bilo potrebno.” rekla je Sandra Kovač iz Ostrošinaca, a na njezine riječi nadovezala se i volonterka Marina Sili iz Stipanovaca. “Ja sam se, također, priključila akciji za ljude stradale u potresu. Jako je strašno to što im se dogodilo, svi se suosjećamo s njima i odlučili smo se pomoći koliko god možemo.”

 

Pročitajte još