66. Dan slavonskih planinara

planinari1
planinari1

U nedjelju je održan 66. Dan slavonskih planinara. Nekad se događaj zvao slet ili susret, a bio je uvijek simbol okupljanja planinara i prijatelja svih slavonskih planinarskih društava kojih ima 30-ak.

Krovna udruga „Slavonski planinari“ i domaćini iz HPD-a Orahovica i ovoga puta su se potrudili da približe ovu planinarsku manifestaciju svim posjetiteljima te ih upoznaju  s ljepotama slavonskog gorja i  potencijalima koje pruža. Okupilo se više od 400 planinara, a od toga 15 planinara Planinarskog društva „Krndija“ Našice. Planinari su se mogli upoznati s bogatstvom planinskog orahovičkog kraja koje se pruža ponad jezera. Krenuli su svi zajedno prema Ružici gradu da bi se kasnije odvojili u dvije skupine. Prva skupina ima je nešto lakši posao, a to je da se preko Ružice grada i brda Čibger spuste natrag do jezera. Druga skupina uz Ružicu grad i brdo Čibger obišla je još i orahovički stjenjak. Dio Krndije koji pripada Parku prirode Papuk uvijek privlači brojne posjetitelje pa su domaćini upravo izabrali neke od najzanimljivijih lokaliteta tog kraja. Putem su planinari tog lijepog dana uživali u vidicima druženju i tradiciji koje slavonsko planinarstvo njeguje već 66 godina.

planinari2

Uz planinarski dio održana je i kratka skupština krovne udruge „Slavonski planinari“ na kojoj su razmatrana brojna pitanja o budućnosti planinarstva na ovim prostorima.

{gallery width=200 height=133}Slike_tekstovi/2016/9mjesec/15/v2{/gallery}

bricks2016

Pročitajte još