Mali humanitarci 6.d čestitali Uskrs maloj Ukrajinki Katarini

U srijedu, 12.4.2022., Adam Ivanušec, Filip Koš i učiteljica Đurđica Mašić iz OŠ kralja Tomislava Našice, posjetili su malu Ukrajinku Katarinu i njenu majku Aljonu, koje su se smjestile u Martinu kod obitelji Kniha te su u svoje i u ime Malih humanitaraca 6.d, čestitali nadolazeće uskrsne blagdane. Poklonili su im prigodne slatke darove i prehrambene proizvode.


Tijekom druženja saznali su da je Katarina i njezina majka Aljona došla u Hrvatsku iz glavnog grada Kijeva iz ratno pogođene Ukrajine. Otac Katarine je ostao u Kijevu braniti njihov dom. Katarina ima 9 godina i pohađa 4. razred osnovne škole. Prati online nastavu koju drži njezina učiteljica, koja se nalazi u Kijevu. Kod bake joj je lijepo, ali jedva čeka da završi rat kako bi se vratila u Kijev, vidjela svoga oca, ponovo krenula u školu i družila se sa svojim prijateljima iz razreda.

Upoznali su Katarininu baku Natašu, Ukrajinku koja živi u Martinu nešto manje od dvije godine zajedno s mužem Vinkom Knihom. Gospođa Nataša zahvalila se u ime svoje snahe i unuke Adamu, Filipu, učiteljici te Malim humanitarcima na prigodnim poklonima i čestitala im Uskrs.

Stric pivo

Pročitajte još