Predstavljanje programa Savjeta mladih OBŽ za 2016. godinu

mladi OBZ
mladi OBZ

Članovi Savjeta mladih održali su tiskovnu konferenciju te predstavili Program rada i financijski plan Županijskog Savjeta mladih Osječko-baranjske županije.

Savjet mladih i ove godine obuhvatio je 8 tematskih područja, odnosno programskih aktivnosti koje se odnose na obrazovanje, zapošljavanje, poduzetništvo mladih, mladi u sportu, mladi u EU, aktivno sudjelovanje mladih u društvu kroz volonterski rad, suradnja s gradskim i općinskim savjetima mladih na području naše županije, te sve ostale aktivnosti koje uključuju mlade.

„Svim udrugama mladih i za mlade, studentima, učenicima te svim skupinama mladih ostavili smo mogućnost da svoje ideje koje možda nisu samostalno u mogućnosti odraditi, realiziraju u suradnji sa savjetom mladih“, rekla je predsjednica Savjeta mladih Donna Šimatić

„Tijekom cijele godine, savjet mladih biti će tu za sve  mlade, organizirati će okrugle stolove, dijaloge s raznim gostima predavačima,  te ćemo se truditi posjetiti sve događaje koji budu organizirani s ciljem da se poboljšaju aktivnosti mladih“, dodaje Šimatić.

Predviđen proračun i ove godine iznosi 120.000,00 kuna, a osim 12 glavnih projekata u planu su i drugi projekti.

Projekt koji bi istaknuli je projekt „Budi i ti poduzetnik“ koji je osmišljen s ciljem da se mladi poduzetnici koji započinju poduzetničku aktivnost educiraju i prikupe što bolje informacije kako bi mogli pokrenuti svoj posao. Edukacija će se provoditi u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje na području grada Osijeka, Belog Manastira i Đakova.

Savjet mladih uključit će se u suradnji s udrugama i mladima u obilježavanje međunarodnih dana.

Projekt „Najbolji maturantski slogan“ jedna je od najuspješnijih projekata Savjeta mladih Osječko-baranjske županije. U ovoj godini, po peti put za naše maturante osmišljen je nagradni natječaj na koji maturanti mogu prijaviti šaljive natpise na majicama koje će nositi zadnji dan svog srednjoškolskog obrazovanja. I ove godine projekt organizirao u suradnji s portalom SiB.hr i gradskim savjetima mladih na području naše županije.

Do sad smo imali odličnu suradnju s Volonterskim centrom Osijek i Info-centrom za mlade te ćemo i dalje u suradnji s njima provoditi aktivnosti i poticati volonterstvo na području naše županije.

Međunarodni dan srednjoškolaca obilježava se u svim gradovima Lijepe stoga će Savjet mladih u suradnji s Udrugom srednjoškolaca kroz različite radionice i aktivnosti svim srednjoškolcima ukazati na njihove mogućnosti i prava.

Projekti koji su još u planu su „EFOS EU tjedan“ u suradnji s Ekonomskim fakultetom, te „Mimohod počasnih postrojbi“ u suradnji s Hrvatskim sokolom Osijek.

Savjet mladih poticati će mlade na zdrav život kroz sportske aktivnosti te se uključiti u projekte koje organizira gradsko društvo Crvenog križa.

Upoznavanje mladih s radom savjeta te programskim aktivnostima projektom „Tko smo što smo“ želja je približiti se mladima i saznati koji su to mogući projekti koji se mogu zajednički realizirati.

Na samome kraju istaknuto je kako će Savjet mladih Osječko baranjske županije i dalje surađivati s gradskim i općinskim savjetima mladih naže županije te održavati redovite koordinacije.

„Ovim putem pozivamo sve mlade da nam se pridruže, da prate naš rad te da posjetite našu web stranicu županije te na našu facebook stranicu na kojoj se svakodnevno ažuriraju nadolazeće aktivnosti.“, zaključila je Šimatić

 

Pročitajte još