Đurđenovac – Priopćenje za javnost OO SDP Đurđenovac

Djurdanstruja

Priopćenje za javnost OO SDP Đurđenovac prenosimo vam u cijelosti:

„Na pretposljednjoj 5. sjednici Općinskog vijeća Općine Đurđenovac održanoj 11.prosinca, 2013.god. pod točkom razno dnevnog reda nalazio se zahtjev Udruge HVIDRA Đurđenovac i Udruga banitelja oboljelih i liječenih od PTSP za izmjenom imena ulica i trgova u Đurđenovcu.

Prije glasanja o predloženoj točki dnevnog reda, Povjerenstvo za imenovanje ulica i trgova, tada još na čelu s dr. Kajićem (SDP), dalo je  Općinskom vijeću  uvjetno pozitivno mišljenje zbog troškova izrade novih dokumenata, te je zahtijevano da  stanari i pravne osoba moraju prethodno dati pismenu suglasnost na predloženu promjenu.

Na taj zahtjev Povjerenstva Općinski načelnik izrijekom je dao obećanje da će sve troškove vezane za izmjenu dokumenata pravnih i fizičkih osoba snositi Općina Đurđenovac, nakon čega je većinom glasova izglasana promjena trga Nikole Šubića Zrinskog u Trg dr. Franje Tuđmana, te dio ulice Kralja Zvonimira u Ulica Grada Vukovara.

Posljednjih nekoliko dana OO SDP Đurđenovac primila je pritužbe građana i pravnih osoba koji stanuju ili obavljaju poslovnu djelatnost na naprijed navedenim adresama na troškove koji su im nametnuti izradom  novih identifikacijskih dokumenata kao posljedica promjene naziva ulica i trgova.

Ovakav način rada HDZ Đurđenovac je samo još jedan dokaz kako se radi i poštuju zaključci doneseni na sjednicama Općinskog vijeća. Smatramo da je i HDSSB Đurđenovac, tj. njihovi predstavnici, u općinskom vijeću suučesnik u ovakvoj politici jer se od prve sjednice zapisnici prilagođavaju zahtjevima općinskog načelnika.

Klub vijećnika SDP Đurđenovac na prvoj sljedećoj sjednici zatražit će izglasavanje točke dnevnog reda  kojom će se Općina Đurđenovac obvezati na refundiranje svih troškova mještanima općine Đurđenovca, vezane za izmjenu dokumenata uzrokovanu promjenom naziva ulica i trgova u Općini.‟

               

OO SDP Đurđenovac

Pročitajte još