Potjera policije za ukradenim automobilom

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske jučer, 30. studenog, oko 17,45 sati, u Koprivnici, 48-godišnji hrvatski državljanin ukrao je osobni automobil. U večernjim satima, na benzinskoj postaji u Orahovici natočio je gorivo u automobil te se udaljio bez da je prethodno platio račun. Auto – ophodnja policijske postaje Našice u redovnoj kontroli prometa uočila je ukradeni automobil u Donjoj Motičini. Policijski službenici su pokušali zaustaviti automobil ali se vozač nastavio kretati bez zaustavljanja.

Vozač ukradenoga automobila nastavio je bijeg kroz mjesto Martin i Grad Našice u smjeru Markovca Našičkog u čemu su ga sprječavali policijski službenici uz svjetlosne bljeskalice i zvučne znakove policijskog automobila. Prilikom bijega vozač ukradenog automobila počinio je više teških prometnih prekršaja od prekoračenja brzine, ne poštivanje prednosti prolaska na raskrižjima te prolaska kroz crvena svjetla na semaforima. Nakon krače potjere policajci su na benzinskoj postaji u Markovcu Našičkom prisilili vozača ukradenog automobila na zaustavljanje gdje su ga uhitili. Radi savladavanja otpora i sprječavanja bijega policijsku službenici su nad 48-godišnjim počiniteljem uporabili sredstva prisile – tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje. Nad počiniteljem se provodi daljnje kriminalističko istraživanje.

 

Provalio u baraku

U periodu od 27. do 30. studenog, u Cretu Viljevskom, nepoznati je počinitelj provalio u baraku iz koje je ukrao agregat za električnu energiju, udarnu bušilicu i više komada raznog alata. Vlasniku tvrtke nastala je materijalna šteta oko 15 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu te nastavlja intenzivno traganje za počiniteljem.

 

Ukrao bicikle

U vremenu od 27. do 29. studenog, u Osijeku, nepoznati počinitelj ukrao je dva bicikla u vlasništvu 40-godišnje hrvatske državljanke. Vlasnici je nastala materijalna šteta od više tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće te nastavlja intenzivno traganje za počiniteljem.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće tri osobe su zadobile lake tjelesne ozljede, dok je u četiri prometne nesreće nastala materijalna šteta. Dvije prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka te po jedna na području Belog Manastira, Donjeg Miholjca, Belišća i Našica.

 

Ostali događaji u prometu

Jučer, 30. studenog, u 13,55 sati, u Osijeku u nadzoru prometa zaustavljen je 47-godišnji hrvatski državljanin, koji je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije. Vozač je unazad 3 godine 2 puta pravomoćno presuđen za upravljanje pod zabranom te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Doveden je na Općinski sud gdje je provedena rasprava te mu je od strane suda produženo zadržavanje u trajanju od 15 dana. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

 

Foto: ilustracija

Pročitajte još