Policija ušla u trag kradljivcu po našičkim trgovinama

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 38-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo Krađa. Početkom mjeseca ožujka, 38-godišnjak je u Našicama iz trgovina ukrao prehrambene artikle, alkoholna pića, higijenske proizvode i odjeću. Pravnim osobama je počinjena materijalna šteta u iznosu oko 7500 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Pronađen kradljivac iz trgovačkog centra

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 18-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo Krađa. Dana, 12. kolovoza, u Osijeku, 18-godišnjak je iz trgovačkog centra ukrao novčanik s novcem. Vlasniku, 39-godišnjaku je počinjena materijalna šteta u iznosu oko par stotina kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Razriješena razbojnička krađa

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 38-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo Razbojnička krađa. O događaju smo već ranije pisali, a više o tome možete pročitati ovdje. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Ukrao plinske boce na benzinskoj crpki u Podgoraču

U noći s 24. na 25. kolovoza, u Podgoraču, nepoznati počinitelj je provalio u spremište plinskih boca na benzinskoj crpki i ukrao 8 plinskih boca. Pravnoj osobi je počinjena materijalna šteta u iznosu oko 7000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Policija pronašla kradljivca novčanika

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 31-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo Krađa. Dana, 16. kolovoza, u Osijeku, 31-godišnjak je na fakultetu ukrao novčanik s novcem i osobnim dokumentima. Vlasnici, 45-godišnjoj hrvatskoj državljanki, počinjena je materijalna šteta u iznosu oko 1900 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 6 prometnih nesreća u kojima je u 1 prometnoj nesreći 1 osoba zadobila lake tjelesne ozljede, a u 5 prometnih nesreća je nastala materijalna šteta. Na području Osijeka dogodile su se 3 prometne nesreće, a na području Belog Manastira, Đakova i Našica po jedna prometna nesreća.

Jučer, 25. kolovoza, na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirana su 2 vozača (1 osobnog automobila i 1 bicikla) koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 13,25 sati u Dardi, kada je u nadzoru prometa zaustavljen biciklist, 64-godišnji hrvatski državljanin iz Darde. Vozaču bicikla je alkotestiranjem evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,59 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od 500 kuna.

Jučer, 25. kolovoza, u 21,10 sati, u Erdutu, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 54-godišnji hrvatski državljanin iz Borova, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila sletio je sa ceste te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,10 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje propisana je novčana kazna u iznosu do 16 500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

Pročitajte još