Našice – Memorijal Željko Mioč

Mioc4_9_1a

Na igralištu nogometnog kluba Našk u subotu je  odigran 4. Memorijalni turnir “Željko Mioč – Tko razumije, shvatit će”. Na Turniru su već tradicionalno sudjelovale veteranske nogometne ekipe Naška, Šipovca i Željezničara iz Markovca Našičkog  te organizatori, rekreacijska ekipa “Tko razumije, shvatit će”.  Prije početka turnira redstavnici svih ekipa položili su cvijeće i zapalili svijeće na Željkovom grobu.

Prvi susret odigrali su  “Tko razumije, shvatit će” i veterani Željezničara, a početni udarac na turniru izveo je Željkov sin Marko. Iako su rekreativci poveli s 1:0 (Danko Justić), Markovčani su na kraju ipak bili bolji pobijedivši s 3:1 (strijelci Željko Zebić dva i Igor Kubaša jedan pogodak). Drugi susret između veterana Šipovca i Naška okončan je pobjedom Naška rezultatom 2:1. Pogotke za Našk postigli su Tomislav Vukšić i Zoran Vidaković dok je strijelac za Šipovac bio Ivica Knežević.

Mioc4_9_2a

U susretu za treće mjesto veterani Šipovca boljim su izvođenjem jedanaesteraca svladali ekipu “Tko razumije, shvatit će”,  nakon što je u regularnom dijelu susreta bilo 2:2. Pogotke za rekreativce postigli su Danko Justić i Hrvoje Zuanović s oba pogotka za Šipovac postigao je Matija Jurčević. Udarce s jedanaest metara izvodili su vratari obje ekipe –  Darko Tot i Miroslav Skoblar – uspješniji je bio vratar Šipovca Tot.  Finale turnira pripalo je ekipi Željezničara iz Markovca koja je pobijedila ekipu Naška s minimalnih 1:0 – jedini pogodak na utakmici postigao je Josip Rogač. Pehare za tri najuspješnije ekipe te veliki prijelazni pehar turnira predstavnicima ekipa uručio je Željkov sin Marko.

Organizator turnira –  rekreacijska ekipa Tko razumije, shvatit će ovim putem zahvaljuje NK Našk na ustupljenom igralištu i ostaloj infrastrukturi, mladom sucu Borisu Vidi, svim sponzorima koji su pomogli održavanje turnira te svim sudionicima i posjetiteljima turnira. I ovogodišnji turnir bio je humanitarnog karaktera pa će kompletan prihod s turnira,  u dogovoru s Lions klubom Našice, biti  doniran obitelji u potrebi za dijete s poteškoćama u razvoju.

Mioc4_9_3a

Mioc4_9_4a

Pročitajte još