Policija pronašla počinitelja krađe

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 20-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo Krađa. Tijekom travnja, 20-godišnjak je u Osijeku, sa sportskog trkaćeg automobila koji se nalazio parkiran u dvorištu tvrtke, demontirao i ukrao hladnjak ulja. Vlasniku, 41-godišnjem, hrvatskom državljaninu počinjena je materijalna šteta oko 8000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Provalio u trgovinu

Noćas, oko 1,30 sati, u Osijeku, nepoznati počinitelj provalio je u trgovačku radnju i ukrao 10-ak kutija cigareta. Pravnoj osobi počinjena je materijalna šteta od više stotina kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Ukrao torbu

U ponedjeljak, 5. srpnja, u Dardi, nepoznati počinitelj je iz stana ukrao torbu u kojoj se nalazio novčanik s osobnim dokumentima, bankovnim karticama i novcem. Vlasniku, 62-godišnjem hrvatskom državljaninu, počinjena je materijalna šteta oko 2000 kuna. Policija nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Prometne nesreće i alkoholizirani vozači u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirana je jedna prometna nesreća na području Osijeka koja je za posljedicu imala materijalnu štetu. Jučer, 6. srpnja, na području Policijske uprave osječko – baranjske u prometu su zaustavljena 3 vozača osobnog automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je u 20,23 sati, u Belom Manastiru, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil kojim je upravljao 47-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira. Alkotestiranjem je vozaču evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,21 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj propisana je maksimalna novčana kazna do 15 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

Pročitajte još