Policija pronašla kradljivicu

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 41-godišnja hrvatska državljanka počinila kazneno djelo Krađa. Tijekom popodneva, 16. rujna, u Osijeku, 41-godišnjakinja je iskoristila gužvu i prisutnost većeg broja kupaca te iz trgovina ukrala prehrambene, odjevne i kozmetičke artikle, vlasništvo pravnih osoba iz Osijeka i Zagreba. Pravnim osobama je počinjena materijalna šteta u iznosu oko 1 500 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEIz automobila ukrao novac i informatičku opremu

U četvrtak, 13.listopada, kod Čepina, nepoznati počinitelj je iz unutrašnjosti parkiranog automobila ukrao laptop, printer i novac. Pravnoj osobi iz Zagreba, počinjena je materijalna šteta u iznosu oko 10 000 kuna. U ponedjeljak, 18. listopada, na parkiralištu u Piškorevcima, nepoznati počinitelj je iz automobila ukrao novčanik s novcem, dokumentima i bankovnim karticama. Vlasniku, 55-godišnjem hrvatskom državljaninu je počinjena materijalna šteta veća od 1 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebna izvješća te nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljima.

Kako bi smanjili mogućnost ovih kaznenih djela, policija vlasnicima automobila savjetuje:

  • Torbice, mobitele, putne torbe i druge predmete ne ostavljajte na vidljivom mjestu (sjedalima, policama vozila) – ovako ostavljeni predmeti dobar su mamac i privlače poglede kradljivaca, a materijalna šteta koja će nastati može biti veća od vrijednosti ovih stvari;
  • Zlatni nakit, novac, foto i video oprema, prijenosna računala, torbice – mjesto im nije u vozilima i česti su predmeti krađe iz vozila;
  • Dokumente vozila ne ostavljajte u vozilu;
  • Prtljagu stavljate u vozilo neposredno prije putovanja;
  • Zaključajte vozilo kada ga ostavljate – čak i za kratko vrijeme vašeg odsustva (odlazak na kiosk, trgovinu, dječji vrtić) kradljivac može iskoristiti za krađu;
  • Zatvorite sva vrata i prozorska stakla, ne ostavljajte ih poluotvorenima;
  • Zatvorite i zaključajte poklopce spremnika za gorivo i prtljažnika;
  • Ne ostavljajte ključeve u vozilu bez nadzora;
  • Ako imate mogućnost, izvadite audio i video opremu iz vozila;
  • Uključite alarmni uređaj, ukoliko je ugrađen u vozilo.

Ukrao bankovnu karticu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 36-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela krađa i računalna prijevara. Početkom listopada, u Dalju, 36-godišnjak je iz obiteljske kuće 66-godišnjeg hrvatskog državljanina ukrao bankovnu karticu te je nakon toga otišao na bankomat i podigao novac. Vlasniku je počinjena materijalna šteta u iznosu oko 2 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće..

Prometne nesreće i alkoholizirani vozači u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 6 prometnih nesreća, koje su za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Osijeka i Našica dogodilo se dvije prometne nesreće, a na području Đakova i Belišća jedna prometna nesreća. Jučer, 19. listopada, na području Policijske uprave osječko – baranjske u nadzoru prometa evidentirana su 2 vozača osobnog automobila koji su bili pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 00,25 sati, u Našicama, kada je nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 20-godišnji hrvatski državljanin iz Stipanovaca. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,16 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

Pročitajte još

Učitavanje...