Područna škola Razbojište sa srcem za udrugu „Kolajna ljubavi“

Učenici PŠ Razbojište su se početkom školske godine aktivno uključili u afričku priču „Marijinih obroka“ i dobrotvornim prilozima uspjeli skupiti 230 kn kojima su osigurali desetke obroka učenicima u afričkim zemljama. Kako navode iz škole nastavak dobrotvornog rada uslijedio je prikupljanjem novčanih sredstava za udrugu „Kolajna ljubavi“, koja je osnovana s ciljem pomaganja najugroženijim kategorijama stanovništva, kako u Hrvatskoj i Tanzaniji, tako i u svijetu. Do potrebnih sredstava odlučili su doći prodajnom izložbom božićnih rukotvorina i ukrasa u Razbojištu.


Kako bi uspješno realizirali ovu ideju, uz osnovnoškolce je stalo mnogo divnih ljudi koji su bili podrška ovoj dobrotvornoj priči. Iz škole se zahvaljuju teti Branki iz Čepina koja je sa srcem sašila sve što su osmislili, i domaru PŠ Razbojište Dejanu koji je izradio potrebne drvene podloške i nabavio potrošni materijal. I vjeroučiteljica ove škole, Slavka Đukić, se dobrovoljno uključila u ovu priču. Također se zahvaljuju se i župniku Željku Benkoviću koji je podržao ovu ideju te motivirao župljane lijepim riječima da pomognu realizaciji izložbe.

Prije same prodajne izložbe školu je posjetio i Stjepan Đanić, volonter udruge „Kolajna ljubavi“, koji se nedavno vratio iz Tanzanije. Tijekom boravka u školi održao je predavanje o svojem boravku u Sirotištu sv. Ante, te ispričao mnoge zanimljive priče koje su bile dodatna motivacija za rad. Tijekom razgovora sa Stjepanom, zaključili su kako bi bilo dobro novčana sredstva uplatiti za potrebe školovanja jednog djeteta iz sirotišta, tj. sudjelovati u projektu „Kumstvo“. Projekt “Kumstvo” povezuje kumove iz Hrvatske s djecom iz Tanzanije koja žive u iznimno lošim uvjetima, potječu iz mnogobrojnih i siromašnih obitelji ili su siročad. Kumovi doniraju sredstva potrebna za školovanje djeteta, te mu na taj način osiguravaju bolju budućnost. Prodajnom izložbom božićnih ukrasa, učenici i učiteljice Silvana Šarić i Ljubica Đurić prikupili su dovoljno sredstava za školovanje jednog djeteta i s nestrpljenjem iščekuju realizaciju projekta.

Izvor: OŠ Hinka Juhna Podgorač, PŠ Razbojište

Stric pivo

Pročitajte još