Pčelarska udruga “Pčela” Našice održala redovnu izvještajnu skupštinu

Sinoć je u Društvenom domu u Zoljanu održana redovna izvještajna skupštinu Pčelarske udruge “Pčela” Našice.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMESkupštini su uz brojne uvažene goste, nazočili i gradonačelnik Krešimir Kašuba te predsjednik Športske zajednice Grada Našica Nikola Antolović. Uz podneseno izvješće o radu, proglašeni su i dobitnici zlatne, srebrne i brončane pčele 12. ocjenjivanja sortnih medova održanog u rujnu. Članovima Udruge, medalje je uručio gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Teška godina za pčelare

Predsjednik Udruge Željko Špoljarić izvijestio je o problemima u kojima su se našli pčelari i naglasio kako je prošla godina bila izuzetno teška.

“Teška su vremena za pčelarstvo, prošla i ova godina su nam jako teške. Velike gubitke nemamo samo mi, već pčelari na području cijele Hrvatske. Gubitci su od 50% do 70%, bagrem je podbacio više od 50%, nismo ga imali čistoga. Uz to, otkupljivači su nudili jako nisku cijenu za cvjetni med. U jako smo lošoj financijskoj situaciji. Također kad je prošle godine nastupio lockdown, jedno izvjesno vrijeme imali smo puno problema. Pčelari iz Našica bez propusnica nisu mogli ići u druga mjesta i nisu mogli obilaziti pčelinjake. No, pozitivno u svemu ovom je što nam se održalo članstvo i dalje imamo velik broj članova i nadamo se da nas čekaju bolja vremena.” – izjavio je Željko Špoljarić.

Pčelari promiču zdrav način života

Uz brojne uvažene goste, nazočnima se obratio i gradonačelnik Krešimir Kašuba.

“Zahvaljujem se svim pčelarima na njihovom radu. Uz brojne udruge i Pčelarska udruga čini jedno bogatstvo grada Našica. Udruga „Pčela“ uz to što promiče naš grad, promiče i zdrav način života. Na održanom radnom sastanku s predstavnicima, uvidio sam problematiku Udruge i naglasio bih kako Udruga ima potporu Grada Našica, nastojat ćemo im pomoći, a moja vrata su svim članovima uvijek otvorena.” – izjavio je Krešimir Kašuba.

Pročitajte još

Učitavanje...