“9. Večer nacionalnih manjina” – Bjelovar, 28. studenoga 2015

Matica Slovačka Našice 1
Matica Slovačka Našice

Matica Slovačka Našice 1

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEU organizaciji Češke obec Bjelovar 28. studenoga 2015 godine u Školsko-sportskoj dvorani u Bjelovaru održana je tradicionalna 9. Večer nacionalnih manjina. Matica Slovačka Jelisavac, odnosno SKUC “I. B. Slovak” je stalni gost ove manifestacije, a Matica Slovačka Našice po treći puta učestvuje na ovoj manifestaciji, u predstavljanju gastro ponude slovačke manjine.

Matica Slovačka Našice 2

Ove godine na manifestaciji se  predstavilo dvanaest manjinskih društava.  SKUS “I.B.Slovak” u svom nadahnutom i lepršavom nastupu zapalio je publiku, koreografijom “Ti očovski mladenci”. U gastro ponudi Ivanka Prišć ponudila je posjetiteljima pikantni namaz od tikvica, salatu od celera, riblju salatu (slovensku tresku) i čvarke. Katica Hideg pripremila je rezance s makom, a Vlado Hulak počastio je sve sa “korbačikima”. Od pića ponuđeni su proizvodi MS Našice liker od kima i mentol, te nezaobilazna “borovička”. 

Matica Slovačka Našice

Matica Slovačka Našice i ovaj puta je opravdala poziv Matice Slovačke Jelisavac i organizatora i uspješno predstavila svoju gastro ponudu. 

Matica Slovačka Našice

Matica Slovačka Našice

Pročitajte još

Učitavanje...