Palio korov i zapalio kuću

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske prilikom spaljivanja korova u dvorištu nenastanjene kuće u Andrijevcu, u poslijepodnevnim satima 30. ožujka, 84-godišnjak je ostavio vatru bez nadzora. Vatra se proširila na drvenu nadstrešnicu, koja je u potpunosti izgorjela. Nastala je materijalna šteta od nekoliko stotina kuna, a protiv 84-godišnjaka podnesen je optužni prijedlog.

 

Razbojništvo

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 31-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo razbojništvo. U poslijepodnevnim satima 29. ožujka 31-godišnjak je, uz prijetnju hladnim oružjem djelatnici, u prodavaonici u Đakovu ukrao nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Pronašli minobacačku granatu, pancirno zrno i projektil

Prilikom obilaska poljoprivredne površine, u poslijepodnevnim satima 29. ožujka, djelatnik baranjske tvrtke u kanalu u blizini mjesta Mirkovac pronašao je minobacačku granatu iz Drugog svjetskog rata.

U poslijepodnevnim satima 30. ožujka, prilikom obrade tla kod Čepina, građanin je pronašao dio pancirnog zrna.

Tijekom prijepodnevnih sati 31. ožujka građanin je u polju kod mjesta Batina pronašao topovski projektil iz Drugog svjetskog rata.

Na mjesta pronalaska izišli su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu koji su uništili minobacačku granatu i topovski projektil te preuzeli pancirno zrno.

 

Požar na vozilu

Uslijed tehničkog kvara, u večernjim satima 31. ožujka u Ulici svetog Leopolda Bogdana Mandića u Osijeku, tijekom vožnje zapalio se osobni automobil. Vozač, 46-godišnji hrvatski državljanin, nije ozlijeđen, a materijalna šteta će se utvrditi naknadno.

 

Požar u Višnjevcu

Na neutvrđeni način, oko 19,45 sati 30. ožujka, došlo je do zapaljenja PVC odvodne cijevi koja se nalazi ispod prilaznog mosta kućama u Ulici bana Josipa Jelačića u Višnjevcu. Došlo je do oštećenja mosta, a materijalna šteta naknadno će se utvrditi.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedamnaest prometnih nesreća. U pet prometnih nesreća dvije su osobe teže, a četiri su osobe lakše ozlijeđene. Preostalih dvanaest nesreća za posljedicu je imalo materijalnu štetu. Sedam se dogodilo na području Osijeka, tri na području Našica, po dvije na područjima Belišća, Đakova i Baranje, a jedna na području Donjeg Miholjca.

Foto: ilustracija

Pročitajte još