Provale u osobne automobile

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u subotu, 14 prosinca, u popodnevnim satima, u Osječko ulici u Vuki i u Ulici Kralja Zvonimira u Antunovcu, nepoznati počinitelj je razbio staklo na dva osobna automobila vlasništvo tvrtke iz Osijeka i 28-godišnje hrvatske državljanke iz Saršona. Iz osobnih automobila nepoznati počinitelj ukrao je ruksak i torbicu sa novcem, osobnim dokumentima i bankovnim karticama. Vlasnici su oštećeni za nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

Krađa signalnog pištolja

U petak, 13. prosinca, u popodnevnim satima, u Ulici Kneza Borne u Osijeku, nepoznati počinitelj je provalio u obiteljsku kuću vlasništvo 69-godišnjeg hrvatskog državljana i iz iste ukrao signalni pištolj. Vlasnik je oštećen za nekoliko desetaka kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Ukrao traktorsku opremu

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je u petak, 13. prosinca, oko 1,45 sati, na stočnoj farmi u Mrzović Potoku, 23-godišnji hrvatski državljanin ukrao traktorsku poteznicu vlasništvo poljoprivredne zadruge iz Semeljaca. Poljoprivredna zadruga oštećena je za nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Požar u stolarskoj radionici

U petak 13. prosinca, oko 14,50 sati, u Ulici Matije Gupca u Đakovu, došlo je do požara u stolarskoj radionici vlasništvo 63-godišnjeg hrvatskog državljana. Obavljenim očevidom utvrđeno je da je do požara došlo zbog pregrijavanje naponskog električnog vodiča, iskrenja i zapaljenja drvenih elemenata u radionici. Nastali požar se djelomično proširio na strojeve za obradu drveta i krovnu konstrukciju koja je u potpunosti izgorjela. Požar su ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Đakovo. Vlasnik je oštećen za više desetaka tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Pronalazak minsko – eksplozivnih sredstava

Jučer, 15. prosinca, oko 12,19 sati, 52-godišnjak iz Belog Manastira je u blizini mjesta Šumarina pronašao ručnu obrambenu borbu M75 koju je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu na mjestu pronalaska izuzeo.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su dvadeset tri prometne nesreće. U dvije prometne nesreće tri osobe su lakše ozlijeđene. Preostala dvadeset jedna nesreća za posljedicu je imala materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodilo se dvanaest prometnih nesreća, pet na području Đakova, tri na području Belišća, dvije na području Belog Manastira i jedna na području Našica.

 

Ostali događaji u prometu

Na području ove policijske uprave protekli vikend policijski službenici zaustavili su pet vozača osobnih automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je 15. prosinca u 08,55 sati, u Našica gdje je u prometnoj nesreći jedna osoba lakše ozlijeđena. Vozaču je utvrđena koncentracija alkohola od 2,99 grama po kilogramu. Vozač je uhićen i zadržan do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Temeljem Prekršajnog zakona predviđena kazna za ove prekršaje iznosi 2500 kuna te za upravlja vozilom pod utjecanjem alkohola maksimalna novčana kazna od 20000 kuna, kao i zaštitne mjere oduzimanje vozačke dozvole u trajanju od šest mjeseci i šest prekršajnih bodova.

Foto: ilustracija

Pročitajte još