Našice – NAŠK – Danas održan prvi trening !

nask11_1_1a

Pod vodstvom novog trenera Zorana Mandića danas su počele pripreme našičkog treće ligaša. Dan prije održan je sastanak uprave i igrača kojem, kako smo naveli, zbog osobnih obveza nije prisustvovao predsjednik Ivica Valenčak. Igrače je, u njegovo ime i cijele uprave, pozdravio član upravnog odbora Gabrijel Husnjak. Istaknuo je kako je uprava bivšem treneru (Zoranu Santrač) ponudila rad (odbio je) u omladinskom pogonu s mogućnošću obnašanja dužnosti pomoćnog trenera. Sve obveze prema igračima i stručnom osoblju su podmirene što je u današnje vrijeme mnogima gotovo nemoguće. Vidi se to i po igračkom kadru koji, usprkos zadnjeg mjesta na tablici, nije u osipanju. Naprotiv angažirali smo Jambrovića, Šulavu, Horvateka a moguće da nam još netko od iskusnijih pristupi – rekao je Husnjak.

Prema popisu koji je treneru dao tajnik Karlo Kanis u pripreme su uključeni Damir Andraković, Dražen Bibić, Marko Brus, Marjan Brajnović, Danijel Ćosić, Josip Gašparić, Hrvoje Hečimović, Hrvoje Hendrih, Miroslav Horvat, Tomislav Horvatek, Christian Huth, Zoran Hvizdak, Josip i Marko Ivković, Samir Jambrović, Ante Knežević, Dražen Kraljik, Mario Kubaček, Matko Kunštek, Tomislav i Zvonimir Lukačević, Niki Orešković, Dražen Pavličić, Antun Prevolšek, Danijel Šundalić, Nikola Šulava, Tomislav Tomaš, josip Vladika i Domagoj Žigić.

Prvog radnog dana nažalost nisu svi bili prisutni, neki zbog poslovnih a neki zbog studentskih obveza. Trener Mandić u prvih pet dana želi vidjeti tjelesno stanje igrača kako bi tome mogao prilagodio i dozirao treninge.

Od igrača tražim samopoštovanje i vjeru u vlastite sposobnosti (nije to boljka mladih), vjeru u suigrače (nogomet je timski sport), povjerenje u trenera i njega u njih (to je važna karika u tom lancu), vjeru u klub i upravu koja ih vodi (igrači su javne osobe i predstavljaju svoj grad) a navijači (važan segment) će osjetiti pružaju li ili ne maksimum svojih mogućnosti. To su bitni elementi koji čine jednu cjelinu, to su temelji da klub bude pravi kolektiv. Na kraju dolazi taktički dio s agresivnošću i disciplinom što želim podići dvadeset do trideset posto. Inače moram reći da sam Našk gledao u dosta utakmica, vjerujem da, uz ispunjenje svih elemenata, možemo osvojiti 28-30 bodova što bi trebalo biti dovoljno za ostvarenje onog što težimo – ostanak u ligi. Da u ovom možemo uspjeti na ruku nam ide i raspored prema kojem smo u osam kola pet puta domaćini. To treba iskoristiti – zaključuje Mandić.

Do prve utakmice s Olimpijom i nastavka prvenstva Našk će odigrati šest oglednih utakmica od kojih je većina dogovorena (25.1. Fešk, 28.1. Osijek juniori, 4.2. Jedinstvo Donji Miholjac, 5.2. Fešk, 11.2. Cibalia juniori, 12.2. Papuk) a još se traži se suparnik za generalku 18.2. u Našicama.

(Tekst&Foto: Srećko Sobodić)

Pročitajte još