Otkriveni počinitelji kaznenih djela

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 23-godišnji hrvatski državljanin iz Belišća i 25-godišnji hrvatski državljanin iz Valpova počinili kazneno djelo „Razbojništvo“ i kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari“. U jutarnjim satima 12. veljače, u Valpovu ispred kuće 21-godišnjeg hrvatskog državljanina, dok se nalazio u vozilu 23-godišnjak i 25-godišnjak fizički su ga napali te mu otrgnuli mobitel iz ruke, nakon čega su pobjegli. Vlasniku je nastala materijalna šteta od nekoliko stotina kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

Policija razotkrila provalnika

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 22-godišnji hrvatski državljanin iz Slatinika Drenjskog, počinio kazneno djelo „Teška krađa provaljivanjem“. U jutarnjim satima 25. veljače, u Đakovu 22-godišnjak preskočio je dvorišnu ogradu obiteljske kuće te iz dva parkirana otključana vozila ukrao nekoliko stotina kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Policija pronašla kradljivca mobitela

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 79-godišnji hrvatski državljanin iz Podravlja, počinio kazneno djelo „Krađa“. U ponedjeljak 2. ožujka, u Osijeku 45-godišnja hrvatska državljanka nalazila se u trgovini te dok je stavljala artikle u vrećicu 79-godišnjak joj je ukrao mobitel. Uz potvrdu mobitel je oduzet i vraćen vlasnici. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području pu osječko – baranjske

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći dvije osobe su zadobile lake tjelesne ozljede. Ostale četiri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalne štetu. Na području Osijeka dogodile su se dvije prometne nesreće po jedna na području Donjeg Miholjca, Đakova i Našica.

 

Vozaču profesionalcu izmjereno 2,42 promila alkohola

Jučer, 4. ožujka, na području Policijske uprave osječko – baranjske u prometu zaustavljena su tri vozača (dva vozača osobnog automobila i jedan vozač bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 21,10 sati u Tenji, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 54-godišnji hrvatski državljanin iz Tenja, dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije, te mu je utvrđena nedozvoljena prisutnost alkohola u krvi od 2,42 grama po kilogramu. Vozač je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. U zadnje tri godine tri puta pravomoćno je presuđen za upravljanje motornim vozilom pod utjecajem alkohola i jednom za upravljanje pod zabranom te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 24 mjeseca i 12 negativnih prekršajnih bodova.

Pročitajte još