Novi naslovi knjiga na policama našičke knjižnice

Na police Hrvatske narodne knjižnice i čitaonice Našice pristigli su brojni naslovi knjiga za djecu i mlade. U knjizi „Detektiv Dinko i tajanstveni vitez” mlađi čitatelji mogu se pridružiti šarenoj detektivskoj družini u uzbudljivim pustolovinama i uvjeriti se da dobro uvijek pobjeđuje, a zlo biva kažnjeno. Za najmlađe je pristigla knjiga šumskih zagonetki „U šumi žive… Pogodi im ime!”.

O važnosti higijene, djeca mogu saznati u urnebesnoj priči o šmrkljima „Ne kopaj nos, Pinokio!”. “Kako se osjeća Val?” vrlo je interesantan i privlačan didaktički materijal namijenjen djeci predškolske i rane školske dobi, koji im može pomoći u promišljanju i propitivanju situacija u kojima će se naći ulaskom u proces institucionalnog odgoja i obrazovanja. Na policama se nalazi i predivna priča o obitelji, prijateljima i pripadanju „Praščić Barney slijedi svoj nos” koja je obogaćena brojnim edukativnim igrama.

 

Od publicistike, na policama se nalazi priča bivše prve dame Amerike, Michelle Obame u kojoj progovara o luksuznom životu u Bijeloj kući koji nije bez žrtve, kao i odnosima sa svojim prijateljima i obitelji. Preko 100 kreativnih, zdravih, svakodnevnih vegetarijanskih recepata može se naći u hvalospjevu o povrću „Superpovrće”. „Kako razgovarati s neznancima” nova je knjiga vrlo zanimljivog sadržaja koja otkriva razloge zbog koje ljudi najčešće nisu sposobni pri prvim susretima s neznancima prepoznati pravi karakter, pravu staturu ili prave motive nepoznatog sugovornika te kako je to u tim slučajevima dovelo do tragičnih, sudbonosnih ili iznenađujućih posljedica. „Kako odgajati uspješne ljude” knjiga je korisnih savjeta jedne iskusne majke i nastavnice koja otkriva što roditelji trebaju činiti kako bi odgojili svoju djecu da postanu uspješni ljudi.

Pročitajte još