Ostala bez ušteđevine i sportske opreme

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 33-godišnjakinja iz Osijeka počinila kazneno djelo „Prijevara“ na štetu 50-godišnjakinje. Protiv osumnjičene podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku nakon čega je pred Općinskim sudom u Osijeku protiv nje podignuta optužnica.


Sredinom prošle godine 33-godišnjakinja je dovela u zabludu 50-godišnjakinju obećavši joj posao u jednom od fitness centara u Osijeku pod uvjetom da kupi dio sportske opreme. Oštećena 50-godišnjakinja je potom kupila dio opreme za fitness centar u koji ju je zaposlila 33-godišnjakinja, a dala joj je i svoju ušteđevinu od 77.000,00 kuna. Prevarantica je od njene ušteđevine kupila uređaj za vježbanje. Nakon par mjeseci 33-godišnjakinja je prekinula poslovnu suradnju s oštećenom te joj na traženje nije vratila novac niti kupljeni uređaj. Prevarantica je oštetila 50-godišnjakinju za 77.000,00 kuna.

Zadržao „avans“, a posao nije obavio

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su 31-godišnjak i njegova tvrtka za građevinske poslove iz Belišća počinili kazneno djelo „Prijevara u gospodarskom poslovanju“. Naime, 31-godišnjak je prošle godine ugovorio krovopokrivačke usluge na obiteljskoj kući 30-godišnjakinje s područja Donjeg Miholjca s rokom izvođenja radova od mjesec dana. Od 30-godišnjakinje je prilikom ugovaranja radova unaprijed uzeo avans od 27.000,00 kuna. Prevarant ju je više mjeseci dovodio u zabludu da će obaviti ugovoreni posao što nije učinio do danas niti je vratio polog. Protiv prevaranta slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Ozlijeđeno sedam osoba u tri prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća u kojima je u tri prometne nesreće pet osoba lako ozlijeđeno, a dvije osobe su teže ozlijeđene. U tri prometne nesreće nastala je materijalna šteta. Ovaj put jedan od sudionika prometne nesreće, 37-godišnji vozač, imao je 1,10 promila alkohola u krvi. Četiri prometne nesreće su se dogodile na području Osijeka, a po jedna na području Đakova i Našica.

Još jedan vozač zatečen sa preko 2 promila

Tijekom jučerašnjeg dana na području Policijske uprave osječko – baranjske u prometu su zatečena dva vozača osobnih automobila pod utjecajem alkohola. U Jagodnjaku je utvrđena najveća koncentracija alkohola za vrijeme upravljanja osobnim automobilom kod 44-godišnjaka iz Bolmana. Vozaču je utvrđeno 2,28 promila alkohola te je smješten u posebnu prostoriju do otrježnjenja. Za počinjeni prekršaj propisana je maksimalna novčana kazna do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Stric pivo

Pročitajte još