Ratno stanje u Ukrajini!

Nažalost, danas smo započeli dan, točnije jutro s jako lošim i crnim vijestima. Umjesto da pišemo o lijepim stvarima, danas ne možemo a da ne napišemo nekoliko riječi i o ratu u koji su trenutno usmjerene sve oči svijeta. Napadom Rusije na Ukrajinu.

Iako se možda nekim našim čitateljima ne čini ova kriza nešto to bi mogla ugroziti ne samo Ukrajinu, pravo stanje stvari može biti kudikamo teže.

Iz Ukrajine u svijet od ranog jutra odlaze dramatične fotografije i videa ljudi koji pokušavaju pobjeći iz istočnog dijela zemlje u zapadni, jer prva bombardiranja krenula su danas (četvrtak) u ranim jutarnjim satima.

Rat je započeo

Prijetnje ratom, nažalost su se obistinile. Ruska invazija na Ukrajinu počela je rano jutros. Rusija je krenula na Ukrajinu s kopna, iz zraka i s mora, što je najveći napad na drugu državu u Europi nakon Drugog svjetskog rata. Potvrda je ovo najvećih strahova Zapada. Prema informacijama najmanje je 40 ukrajinskih vojnika i desetak civila poginulo u prvim napadima Rusije na Ukrajinu.

“Mir na kontinentu je uništen. Sad imamo rat u Europi”, izjavio je glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg. Ovo je ozbiljan trenutak za sigurnost Europe, poručio je.

Kao i svi mediji i mi ćemo pratiti što se događa u Ukrajini, jer na ovo što se trenutno tamo događa, ako znamo da se nalazimo u 21. stoljeću, nitko ne može ostati ravnodušan.

Pročitajte još

This will close in 8 seconds