OŠ Dora Pejačević uspješna na Lidrano 2024. – međurazini smotre

Učenici OŠ Dore Pejačević predstavili su se svojim literarnim radovima te pojedinačnim i skupnim dramsko – scenskim nastupima na međurazini smotre Lidrano 2024. koja se održala 9. veljače 2024. u OŠ Petrijevci. Nakon svečanog otvorenja učenici iz dvanaest osnovnih škola natjecali su se čitajući svoje prozne i poetske uratke, kazivajući poeziju i monologe, a dječje dramske skupine izvele su pripremljene igrokaze. Povjerenstva navedenih izraza po završetku nastupa učenika su, vođena odrednicama za prosudbu, održala okrugle stolove te na županijsku razinu uputila pet literarnih, po tri pojedinačna i tri skupna dramska izraza te jedan samostalni novinarski izraz.

Na županijskoj razini Lidrano 2024. u Osijeku Osnovnu školu Dore Pejačević Našice predstavljat će Nikola Tomaić s pjesmom Zupčanik i Leona Kajgana s pjesmom Izumiruća jeka ljubavi. Njihova je mentorica učiteljica Kristina Fedor.

Osim Nikole i Leone na županijskoj smotri nastupit će i učenici dramske skupine 4.c razreda sa svojom učiteljicom Jelenom Šimunović Antunović. U igrokazu Potraga za znanjem poručuju isplati li se biti vrijedan ili je bolje onima lijenima (glume Ante Babaj, Loreta Husnjak, Ante Olivari, Nera Wolf, Dina Košturjak, Marin Klaus, Elena Kršija, Jakov Čeika, Noa Puhanić i Lotta Javorček).

Ovim putem čestitamo svim sudionicima natjecanja, a plasiranima na županijsku razinu želimo puno uspjeha u budućim nastupima!

Izvor: OŠ Dore Pejačević Našice, Dubravka Kruljac, učiteljica hrvatskog jezika

Pročitajte još