Olimpijski dan u Osnovnoj školi J.J. Strossmayera Đurđenovac

Osnovna škola J.J. Strossmayera već tradicionalno početkom svake nastavne godine obilježava Olimpijski dan. Simbol ovog dana je bijela majica kao „zastava prijateljstva“. Ove godine su učenici matične škole u pratnji svojih razrednika i nastavnika krenuli pješice na izlet prema Gabrilovcu, gdje su ih dočekali učenici područnih škola.

Svima je to bilo dobro razgibavanje i uvod u sportski dan koji je uslijedio. Uz pregršt dobrog raspoloženja i sportskog duha, organizirana su različita natjecanja, zabavne igre i aktivnosti za sve razrede, a škola je osigurala sendviče i sokove za sve učenike. Ravnatelj Toni Markotić zahvalio se ŠRC „Pascuum“ u Gabrilovcu i domaćinima gosp. Tomislavu Blaževiću i gosp. Daliboru Deliću na pozivu i gostoprimstvu.

Gospodin Delić pozdravio je odluku ravnatelja da odabere ovu lokaciju za aktivni školski izlet, istaknuvši kako ih sve veseli što osim tradicionalne organizacije malonogometnog turnira i čobanijade imaju i dodatne aktivnosti na ŠRC-u, kao što je ova današnja, namijenjena najmlađima. Posebno je naglasio da je sve ovo ulaganje, njihov trud i rad tu ponajviše zbog djece jer sve ovo ostaje njima u nasljeđe. Promoviranje sporta kao načina života od najranije dobi uči djecu da nije važno samo biti najbolji nego i igrati po pravilima, čime djeca usvajaju olimpijska načela izvrsnosti.

Izvor: J.J. Strossmayera Đurđenovac, Dora Ledinščak

Pročitajte još