Učenica s down sindromom pokazala znanje u pečenju palačinki

Učenica s down sindromom pokazala znanje u pečenju palačinki

Učenica s down sindromom pokazala znanje u pečenju palačinki

U povodu međunarodnog dana osoba s down sindromom u školskom ugostiteljskom praktikumu organizirana je radionica pod nazivom „21 palačinka”. Radionicu su organizirali Nikolina Jakovljević profesorica matematike i informatike i Stanislav Vinković stručni nastavnik ugostiteljske struke u Srednjoj Školi „Isidora Kršnjavoga” Našice u suradnji s udrugom Otvoreno Srce Našice.

U radionici su nastavnik Stanislav Vinković s učenicom s down sindromom Helenom Neziraj koja ide u prvi razred srednje škole srednje škole smjer pomoćni kuhar/slastičar pravili palačinke za goste učenike s posebnim potrebama iz Osnovne škole „Kralja Tomislava” Našice i Osnovne škole „Josipa Jurja Strossmayera” Đurđenovac.

Učenica s down sindromom pokazala znanje u pečenju palačinki

Profesorica Nikolina Jakovljević o ideji za ovu radionicu je izjavila

„Međunarodni dan osoba s down sindromom se obilježava svake godine 21. ožujka. Ove godine u našoj školi imamo upisanu učenicu s down sindromom u smjeru pomoćni kuhar slastičar pa smo kolega nastavnik ugostiteljske struke Stanislav Vinković i ja došli na ideju da obilježimo to s jednom kuharskom radionicom. Naša učenica Helena Neziraj ispekla je palačinke za goste iz Osnovne škole „Kralja Tomislava” Našice i Osnovne škole „Josipa Jurja Strossmayera” Đurđenovac. Na taj način smo željeli pokazati da učenici s down sindromom također mogu raditi i da su oni sposobni odraditi posao ukoliko im damo priliku za to.”

Stručni nastavnik ugostiteljske struke Stanislav Vinković o ovoj radionici je istaknuo

„Obilježavamo dan djece s down sindromom i imamo našu učenicu Helenu koja se jako trudila o d početka školske godine i uspjela je naučiti lijepo peći palačinke i namazati ih. Jako sam zadovoljan s njom i njezinim napretkom, pozitivna je osoba i jako se trudi.”

Učenica s down sindromom pokazala znanje u pečenju palačinki

Anđelko Cvijetović predsjednik udruge „Otvoreno Srce” Našice

“Ovo je jedan lijepi divni događaj uoči svjetskog dana osoba s down sindromom. Pozvali smo učenike s posebnim potrebama iz Osnonvih škola „Josip Juraj Strossmayer” iz Đurđenovca i „Kralja Tomislava” Našice, njihove učiteljice defektologinje da budu gosti u našem školskom praktikumu kolegi Stanislavu i njegovoj učenici Heleni Neziraj prvog razreda smjera pomoćni kuhar/slastičar. Oni su danas ovdje pravili palačinke za naše goste da se zajedno podružimo, zapjevamo, zaplešemo i da doživimo tu jednu slogu, i radost duha i srca.”

[aigpl-gallery id=”17498″]

Pročitajte još