Našička srednja škola na Državnom natjecanju u kompjutorskoj daktilografiji

Državno natjecanje u kompjutorskoj daktilografiji pod nazivom 43. Dan tipkovnice u organizaciji Hrvatskog stenografskog društva Zagreb održano je prošlog tjedna u Upravnoj školi u Zagrebu.

SŠIK Našice prvi puta se uključila u ovo natjecanje, a školu je predstavljala učenica 2. razreda ekonomske struke Anamarija Špoljarić čija je mentorica bila profesorica Ljiljana Kasapović.

Za vrijeme trajanja natjecanja održan je i stručni skup za nastavnike

Anamarija je vrlo hrabro i ravnopravno konkurirala učenicima koji se obrazuju u zanimanjima upravni referent i poslovni tajnik koji imaju u svom obrazovanju predmet Kompjutorska daktilografija i puno veću satnicu daktilografije u odnosu na zanimanje ekonomist kako navode iz škole.

Natjecanje se odvijalo u sljedećim kategorijama:

  • učenici i juniori u prijepisu teksta – provjera brzine 10 minuta
  • seniori u prijepisu teksta – provjera brzine 30 minuta
  • natjecanje u disciplini Audio transkripta – 30 minuta

Našička učenica se natjecala u kategoriji juniori, a postigla je 256 znakova u minuti i ostvarila zadovoljavajući rezultat. Iz škole navode kako se ponosni na sudjelovanje i što su bili dio ekipe vrlo vještih daktilografa.

Za vrijeme trajanja natjecanja održan je i stručni skup za nastavnike na temu „Pisanje poslovnih dopisa uz pomoć predložaka u MS Wordu“ na čijem skupu su sudjelovali i nastavnici SŠIK Našice Anđelko Puljić i Ljiljana Kasapović.

Izvor: SŠIK Našice

Pročitajte još