“Na Lapovcu se moraš izboriti za svaku ribu”– Održan pojedinačni šaranski Kup “Lapovac”

Od petka pa do danas na jezeru Lapovac natjecalo se 18 ribiča u šaranolovu u sklopu pojedinačnog šaranskog Kupa, kojega je i ove godine uspješno organizirao ŠUD Šaran Našice. Samo natjecanje trajalo je 52 sata, a pobjednik je Dario Babojelić iz Kutine s ulovom od 156,19 kg., drugo mjesto je osvojio domaći ribič Damir Ladnjak s ulovljenih 101,02 kg, a treće mjesto je osvojio Luka Mandarić. Nakon proglašenja najboljih ribolovaca razgovarali smo s pobjednikom Dariom Babojelićem te predsjednikom ŠUD “Šaran” Našice Branimirom Vidićem.

Prvi put sudjelujem na ovome kupu koji se održava na jezeru Lapovac. Svoju pobjedu mogu zahvaliti tome što sam dolaskom na poziciju i postavljanjem šatora gledao mjesta gdje se pokazuje riba. Kako je vrijeme odmicalo tako sam mijenjao hranilišta i daljine, jednostavno sam se prilagodio uvjetima, a pomoglo je i dugogodišnje iskustvo pošto se 6 godina bavim natjecateljskim ribolovom. Zaljubio sam se u ribolov odmah nakon ulovljenog prvog velikog šarana – ili se odmah zaljubite u taj sport ili vidite da on nije za vas. Svakako bih pohvalio samo jezero koje je prekrasno izgledom, a puno je i izazova pošto je svaka pozicija dosta zahtjevna, a to je i razlog što sam ove godine kupio godišnju kartu. Na Lapovcu se moraš izboriti za svaku ribu, nije jednostavno pecati ovdje i jedva čekam ponovno doći na ovo jezero.” – izjavio je Dario Babojelić, pobjednik ovogodišnjeg pojedinačnog šaranskog Kupa “Lapovac”. “Na početku bih se zahvalio svim sudionicima, vrijeme nas nije baš mazilo, bilo je dosta promjenljivo. Također, riba nije bila previše aktivna i ribolov je bio dosta zahtjevan i težak. Ovaj kup je trajao 52 sata što je dosta kratko vrijeme za šaranolov i moraš se brzo snaći da uspiješ postići dobar rezultat. Mnogi ribolovci se nisu uspjeli prilagoditi uvjetima i kada dodamo da je riba bila manje aktivna nego što je to uobičajeno onda rezultat i nije zadovoljavajući. Prvi vikend u lipnju nam slijedi ekipno natjecanje, to je naš tradicionalni kup koji se održava svake godine, nakon toga smo domaćini 1. Hrvatske šaranaške lige, zatim smo početkom srpnja domaćini Županijske lige, a planiramo organizirati humanitarni kup. Danas je uplaćena već jedna donacija za taj kup u iznosu od 1000 eura, a nju je uplatio gospodin Darko Vidović.” – rekao je, između ostalog, Branimir Vidić predsjednik ŠUD “Šaran” Našice.

Dario Boabojević

Na početku bih se zahvalio svim sudionicima, vrijeme nas nije baš mazilo, bilo je dosta promjenljivo. Također, riba nije bila previše aktivna i ribolov je bio dosta zahtjevan i težak. Ovaj kup je trajao 52 sata što je dosta kratko vrijeme za šaranolov i moraš se brzo snaći da uspiješ postići dobar rezultat. Mnogi ribolovci se nisu uspjeli prilagoditi uvjetima i kada dodamo da je riba bila manje aktivna nego što je to uobičajeno onda rezultat i nije zadovoljavajući. Prvi vikend u lipnju nam slijedi ekipno natjecanje, to je naš tradicionalni kup koji se održava svake godine, nakon toga smo domaćini 1. Hrvatske šaranaške lige, zatim smo početkom srpnja domaćini Županijske lige, a planiramo organizirati humanitarni kup. Danas je uplaćena već jedna donacija za taj kup u iznosu od 1000 eura, a nju je uplatio gospodin Darko Vidović.

Branimir Vidić

Pročitajte još