Održano 4. kolo te objavljeni ukupni rezultati MAT lige i MAT ligice za školsku godinu 2023./2024.

MAT liga ekipno je matematičko natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola, a cilj mu je popularizirati matematiku i motivirati učenike i njihove mentore te poticati zajedništvo i timski rad. Program MAT lige dobio je verifikaciju Ministarstva znanosti i obrazovanja te potporu Hrvatskog matematičkog društva. U OŠ Dore Pejačević Našice povjerenica za organizaciju natjecanja je učiteljica Ksenija Orešković.

U petak, 19. travnja 2024. godine, održano je i 4. kolo MAT lige i MAT ligice. Osam timova od 1. do 8. razreda uspješno su predstavljali ovu školu i Našice među 370 škola iz cijele Hrvatske.

Najbolji rezultat postigli su petaši Fran Miličević i Petar Košturjak – u završnom su kolu ostvarili 218 bodova. U četiri kola osvojili su ukupno 1 052 boda i time se plasirali na 4. mjesto u ukupnom poretku petih razreda među čak 657 timova. Mentorica petašima je učiteljica matematike Irena Turjak. Ovaj sjajan rezultat osigurao je Franu i Petru pravo nastupa u finalu u Zagrebu 18. svibnja 2024. koje po kategorijama ostvaruje deset najboljih ekipa. Čestitke i pohvale svim učenicima na radu i odličnim rezultatima u MAT ligici i MAT ligi i sretno Franu i Petru u Finalu!

Izvor: OŠ Dore Pejačević Našice, Ksenija Orešković, učiteljica rn, Irena Turjak, učiteljica matematike

Pročitajte još