Održana XI. sjednica Vijeća za domovinsku sigurnost Predsjednice Republike Hrvatske

Održana XI. sjednica Vijeća za domovinsku sigurnost Predsjednice Republike Hrvatske

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEPredsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović sazvala je prvu ovogodišnju sjednicu Vijeća za domovinsku sigurnost Predsjednice Republike, ujedno XI. u nizu. U uvodnom obraćanju Predsjednica je iskazalo posebnu zahvalu svim članovima Vijeća te potpredsjedniku Vlade Republike Hrvatske i ministru obrane na uspješnom radu u protekloj godini i doprinosu koji je rezultirao donošenjem nove Strategije nacionalne sigurnosti, kao i Zakona o sustavu domovinske sigurnosti Republike Hrvatske.

Tijekom sjednice naznačeno je kako je donesen godišnji Plana rada Vijeća s pomno odabranim temama, s ciljem objedinjavanja raspoloživih napora svih dionika u potpori uspostave sustava domovinske sigurnosti. Isto tako, istaknuto je kako je Koordinacija za sustav domovinske sigurnosti donijela svoj Godišnji plan u suglasju Predsjednice Republike i predsjednika Vlade Republike Hrvatske. U navedenom planu definirani su središnji ciljevi i ključni prioriteti čime će se u velikoj mjeri usmjeriti djelovanja nadležnih središnjih tijela državne uprave Republike Hrvatske k izradi plansko provedbenih dokumenata te uspostavi standardnih operativnih procedura upravljanja u kriznim situacijama. O navedenom je, sadržajno u svom uvodnom izlaganju, izvijestio potpredsjednika Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ujedno u svojstvu predsjedavajućeg Koordinacije za domovinsku sigurnost.

Središnja tema XI. sjednice Vijeća za domovinsku sigurnost Predsjednice Republike Hrvatske bila je upoznavanje članova Vijeća sa stručnim promišljanjima Ministarstva unutarnjih poslova u svojstvu dionika Sustava domovinske sigurnosti u provedbi aktivnosti i zadaća upravljanja sigurnosnim rizicima i u kriznim situacijama od važnosti za nacionalnu sigurnost. Nakon uvodne prezentacije Glavnog ravnatelja Policije Nikole Miline provedena je stručna rasprava u kojoj su sudjelovali svi sudionici sjednice.

Pročitajte još

Učitavanje...