Održana izborno izvještajna Skupština DVD-a Markovac Našički – Dominik Malovčak novi je predsjednik

Jučer, 17. 2. 2024., održana je izborno izvještajna Skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Markovac Našički. Skupštini su prisustvovali gradonačelnik Krešimir Kašuba, predsjednik Mjesnog odbora Markovac Karlo Kanis, predsjednik Vatrogasne zajednice Našice Vlatko Gašić, Danijel Matković, zapovjednik JVP-a Našice i Vatrogasne zajednice Našice te predsjednica SKUU „Franjo Strapač” Vesna Budoš te brojni članovi i gosti iz prijateljskih vatrogasnih društava. Izvješća o dosadašnjem kao i budućem radu iznio je predsjednik Zdenko Cingel, a sva izvješća prihvaćena su jednoglasno. Kako je predsjednik Cingel naglasio, društvo broji četrdeset i jednog člana, a tijekom prošle godine, u kojoj su svečano obilježili 100. obljetnicu rada, deset članova uspješno je položilo ispite za vatrogasca prve klase. Također se radilo i na uređenju prostorija društva i proveden je velik broj drugih aktivnosti.

Predsjednik Cingel se zahvalio svom društvu na ukazanom povjerenju svih ovih godina, a njega je naslijedio Dominik Malovčak koji će nastaviti graditi uspješnu budućnost DVD-a Markovac Našički s zapovjednikom Tomislavom Dološićem, dozapovjednikom Tomislavom Ćupurdijom te dopredsjednikom Zdenkom Cingelom.

„Biti na nekim funkcijama u vatrogastvu preko četrdeset godina nije jednostavno. Dolazi do zamora, a s druge strane, i moja zdravstvena situacija je malo oslabila. Vjerujem da će ovi mladi uspjeti dovesti nove članove društva koji će surađivati s njima kako bi naše društvo opstalo kao i samo mjesto u kojem djelujemo. Što se tiče aktivnosti, prošle godine smo obilježili stotu obljetnicu društva kojoj smo posvetili velik dio vremena. Gradonačelnik Kašuba i Grad Našice su nam pružili značajnu podršku i na tome smo im neizmjerno zahvalni i ponosni što imamo takvog gradonačelnika.” – izjavio je Zdenko Cingel.

Čestitke i dobrodošlica novoizabranom predsjedniku

Gradonačelnik Krešimir Kašuba pozdravio je sve prisutne te je izrazio iskrene čestitke svim članovima na predanom radu i trudu, a zahvalio se i dosadašnjem predsjedniku Zdenku Cingelu.

„Ovo je prilika u ime Grada Našica zahvaliti se na predanom radu, ali i na angažmanu s mladima te djelovanju na širem našičkom području. Želim posebno izraziti zahvalnost dosadašnjem predsjedniku, gospodinu Zdenku Cingelu, koji je večeras razriješen dužnosti. Imali smo izuzetno dobru suradnju te smo prošli kroz mnoge izazove u proteklih nekoliko godina. Istaknuo bih stotu obljetnicu DVD-a Markovac koju smo prošle godine dostojanstveno obilježili. Čestitam i želim dobrodošlicu novoizabranom predsjedniku, gospodinu Dominiku Malovčaku kojeg osobno poznajem i uvjeren sam da ćemo nastaviti uspješnu suradnju. Ova skupština pruža priliku zahvaliti se predsjedniku Vatrogasne zajednice, gospodinu Gašiću, na izuzetno dobroj komunikaciji. Grad Našice je u protekloj godini uložio preko 50 tisuća eura u DVD Markovac Našički – kako u obnovu doma, tako i u proslavu obljetnice. I na kraju se želim zahvaliti svim vatrogascima na njihovom nesebičnom doprinosu i hrabrosti u suočavanju s različitim izazovima, bilo da su to požari ili elementarne nepogode.” – rekao je gradonačelnik Kašuba naglasivši važnost zajedničkog rada i suradnje s drugim dobrovoljnim vatrogasnim društvima.

Izborna skupština Vatrogasne zajednice Našice predviđena je za 2026. godinu

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Našice i zapovjednik JVP-a Našice Danijel Matković i predsjednik Vatrogasne Zajednice Našice Vlatko Gašić uručili su zahvalnice i priznanja zaslužnim članovima. Predsjednik Gašić je pohvalio rad društva kao i nastavak pune podrške markovačkim vatrogascima.

„Želim izraziti zahvalnost dosadašnjem predsjedniku DVD-a Našički Markovac, Zdenku Cingelu, na svemu što je pružio ovom društvu i Vatrogasnoj zajednici Našice u kojoj dugi niz godina obnaša dužnost tajnika. U dogovoru s njim, planiramo da ostane tajnik Vatrogasne zajednice do izborne skupštine koja je predviđena za 2026. godinu. Zdenko još uvijek ima puno toga za doprinijeti vatrogastvu i pomoći svima nama svojim radom. Iz izvješća smo čuli da je DVD Markovac Našički prošle godine proslavio 100 godina rada i postojanja te da su uložili značajan trud u obilježavanje. Ovo postignuće bilo je moguće uz potporu Grada Našica i gradonačelnika Kašube koji su izdvojili sredstva za rekonstrukciju vatrogasnog doma i nabavku opreme. U ime Vatrogasne zajednice i svih vatrogasaca s područja Grada Našica izražavam zahvalnost gradonačelniku na razumijevanju i podršci koju pruža vatrogascima u svakom trenutku.” – zaključio je Gašić. A galeriju fotografija možete pronaći na ovoj poveznici.

Pročitajte još