Od Orahovice do Našica – Državno prvenstvo u planinskom trčanju

utrka 1
utrka 1

Jučer je grad Našica bio domaćin državnog prvenstva u planinskom trčanju.

U organizaciji maraton kluba Hrvatski Sokoli iz Osijeka održana je utrka koja je vrlo važna za svakog natjecateljka jer je pružala priliku natjecanjima da nastupe na svjetskom prvenstvo koje će se održati ove godine.

Tako su organizatori prepoznali kao dobru konfiguraciju tla oko grada Našica kao i sve ono što je u blizini našeg grada, a naravno tiče se planinskog trčanja.

utrka 2

Naravno, nešto više o samoj utrci najbolje je mogao reći naš gradonačelnik Krešimir Žagar koji se također vrlo često zna naći u ulozi natjecatelja ovakvih utrka, a u nemali broj utrka i pobjeđuje ili ostvaruje zavidne rezultate.

„Utrka je krenula iz Orahovice tako što su natjecatelji odvezeni na Orahovačko jezero te su krenuvši od jezera u dužini od čak trideset i šest kilometara krenuli put Našica. Tu se naravno ne radi o utrci po cesti već po našoj prelijepoj Krndiji, po vrhovima i visoravnima, od jezera prema Ružici gradu, vrha Kapovac i ostalim značajnijim lokacijama na našem gorju, a za cilj je ove godine izabran upravo perivoj našeg dvorca Pejačević.  Uvjeren sam da su mnogi trkači, njih četrdesetak, kojih je ove godine nastupilo, i koji su došli iz čitave Hrvatske, oduševljeni stazom, prirodom i naravno boravkom u Našicama jer je to nama uvijek najvažnije. Kao i druge manifestacije u gradu i ova utrka je odlična prilika da se naš grad promovira te uz ove Dane vina i turizma, ovo je samo jedan u nizu od događaja koji se ovog vikenda očekuje u Našicama.“ – rekao je gradonačelnik Krešimir Žagar. 

Uskoro rezultati…

utrka 3

Pročitajte još