Odigran 1. turnir NEXE mini rukometa – Nastupilo je čak 14 ekipa

Teren sportske dvorane OŠ kralja Tomislava u Našicama ove je nedjelje bio rezerviran za najmlađe polaznike Rukometne akademije NEXE. Odigran je 1. turnir NEXE mini rukometne lige na kojemu je nastupilo četrnaest ekipa iz osam osnovnih škola iz Našica, Đurđenovca, Jelisavca, Donje Motičine, Feričanaca i Podgorača.

Ekipa Dora 2 je pobjednik turnira

Razigravanja su započela već u jutarnjim satima, igralo se na dva terena za mini rukomet uz glasno navijanje i bodrenje brojnih navijača (mame i tate, braća i sestre, djedovi i bake…). Prekrasno je bilo vidjeti stotinjak klinaca koji su veći dio nedjelje proveli u sportskoj dvorani, igrajući rukomet i družeći se sa svojim vršnjacima daleko od ekrana elektroničkih uređaja. Voditelji ekipa bili su prof. Marina Falamić i mladi Gromovi, igrači druge ekipe RK NEXE, koji su se odlično snašli u ulogama trenera (Antonio Božić, Alen Kotromanović, Tin Orešković, Luka Teskera, Dominik Liščić, David Mirković, Domagoj Janeski, Luka Abičić, Patric Markanović, Karlo Božić, Stjepan Javorček, Ivan Kvastek i Domagoj Kiš.)

Nakon razigravanja po skupinama, završnica turnira pružila je pregršt uzbuđenja i lijepih poteza najmlađih polaznika Rukometne akademije NEXE. U finalnom susretu ekipa Dora 2 pobijedila je ekipu Dora 3 sa 8:5, a u susretu za treće mjesto ekipa Motičina1 svladala je ekipu Dora1 s 12:2. Peto mjesto zauzela je ekipa Đurđenovca, a šesto ekipa OŠ kralja Tomislava 1. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Petar Košturjak iz pobjedničke momčadi, a najbolji vratar turnira je Filip Večerinović (Dora3).

Medalje i pehare najuspješnijim ekipama i igračima uručili su Marko Mrđenović, Miodrag Kragojević, Perica Lelić i Ivan Tomičić, voditelj Rukometne akademije NEXE:

Izvor: RK NEXE

Pročitajte još