Iskoristio nepažnju i ukrao novac


Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u prijepodnevnim satima 19. veljače nepoznati je počinitelj iskoristio odsutnost prodavačice u prodavaonici u Đakovu i ukrao nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Ukrao cigarete

Nepoznati je počinitelj u noći s 18. na 19. veljače provalio u prostorije benzinske postaje na području Magadenovca. Počinitelj je ukrao više šteka cigareta, pričinivši materijalnu štetu od više tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Pronašli protupješačku minu

U prijepodnevnim satima 19. veljače djelatnici baranjske tvrtke, na području šume kod mjesta Jagodnjak, pronašli su protupješadijsku minu. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu uništio je minu na mjestu pronalaska.

 

Požar u polju

Oko 10 sati 19. veljače došlo je do požara na zapuštenoj poljoprivrednoj površini između mjesta Trnava i Lapovci. Izgorjeli su korov i nisko raslinje, a opožarena je površina od oko petnaest hektara. Uzrok požara i materijalna šteta utvrdit će se naknadno.

Apeliramo na građane da, ukoliko spaljuju korov, žbunje, šikare, suhe trave i drugi biljni otpad na poljoprivrednom zemljištu i na zemljištu u neposrednoj blizini šume, poduzmu mjere i radnje kako ne bi došlo do požara.

Neke od zaštitnih mjera su:

  • odmaknuti tvari koje se spaljuju od vodova električne energije, javnih cesta, željezničkih pruga, industrijskih postrojenja, stambenih građevina i drugih objekata, na udaljenost izvan dosega vatre i dima;
  • načiniti pojas širine 3 metra čist od suhe trave i drugih zapaljivih tvari oko mjesta predviđenog za spaljivanje;
  • osigurati nazočnost dovoljnog broja osoba sposobnih za gašenje požara, a ovisno o veličini površine koja se spaljuje i količini gorive tvari;
  • uz mjesto spaljivanja osigurati sredstva za gašenje požara poput lopata, rovica, čeličnih metli, vode i dr.;
  • spaljivanje provoditi isključivo za mirnog vremena, odnosno kada nema vjetra;
  • bitno je pregledati ostatke spaljivanja i u potpunosti ih ugasiti.
  • Policija razotkrila počinitelja kaznenih djelatnici

 

Policija razotkrila počinitelja kaznenih djela

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 40-godišnji hrvatski državljanin počinio pet kaznenih djela teška krađa. Tijekom veljače 40-godišnjak je provalio u ugostiteljske objekte u Osijeku i ukrao nekoliko tisuća kuna, cigarete i razna pića, pričinivši ukupnu materijalnu štetu od nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće, koje su za posljedicu imale materijalnu štetu, a dogodile su se na područjima Osijeka i Našica.

Stric pivo

Pročitajte još