Nedostatak hrane u Socijalnoj samoposluzi


Iz Socijalne samoposluge Našice izvijestili su nas kako kronično nedostaje određenih namirnica koje korisnici redovito uzimaju u svojim mjesečnim paketima. U udruzi su nam rekli da unatoč tome što kupuju hranu kad pojedinih artikala nedostaje, ipak to nije dostatno da se police održe stalno punima. Također, jedini trgovački lanac u Našicama koji dopušta akcije prikupljanja hrane za Socijalnu samoposlugu je trenutno Konzum, no niti ta mjesečna akcija u Konzumu nije dostatna da bi se police kontinuirano održale punima.

Stoga su, kako to obično i biva u jesenskim mjesecima, počele nestašice određenih artikala od kojih valja svakako izdvojiti ulje, brašno, šećer, konzerviranu hranu, trajno mlijeko, dječju hranu, ali i zalihe nekih drugih prehrambenih proizvoda koje su pred istekom.

Stoga iz Socijalne samoposluge apeliraju na građane da pomognu kao i dosad radu našičke Socijalne samoposluge te doniraju prehrambene proizvode u radno vrijeme ponedjeljkom i četvrtkom od 17 do 19 sati. Isto tako, ovu subotu 13. listopada bit će održana ovomjesečna akcija prikupljanja namirnica u Konzumu te iz udruge pozivaju građane da se odazovu akciji.

Svi oni koji žele pomoći novčanim sredstvima svoju donaciju mogu uplatiti na IBAN udruge: HR3524020061100697877 s naznakom „donacija za hranu“.

Predsjednik Humanitarne udruge Dar dobrote i voditelj Socijalne samoposluge Našice Robert Kresić izjavio je da u ovim teškim vremenima ne smijemo zaboraviti svoje sugrađane u potrebi, jer siromaštvo nije izbor, ali pomaganje jest te vodeći se time ne smijemo zaboraviti da nema veće vrijednosti od ljudskog života. Na kraju je zahvalio svima koji su dosad pomogli i svima onima koji će se odazvati ovom apelu za pomoć.

Stric pivo

Pročitajte još