Našički planinari na tradicionalnoj manifestaciji “Srimušijada”

Prvi vikend u trećem mjesecu bio je rezerviran za planinarsko druženje u Velikoj. Bila je to Srimušijada, tradicionalna manifestacija u organizaciji PD Mališćak. Ispred hotela u Našicama, okupilo se 14 veselih planinira odakle su autima krenuli prema Velikoj. Okupljanje je bilo kod crkve sv. Augustina u Velikoj.

Na tom kraju, našičke je planinare dočekao hladan vjetar i sitne pahulje snijega. Malo prije polaska na stazu, domaćini su ih pozdravili te im poželjeli dobrodošlicu. U ponudi su bile dvije staze (kraća od 3,5 h i duža od 4,5 h), a obje staze su bile umjereno zahtjevne. Ovog puta su više bili za druženje i suhe cipele stoga je odluka pala na kraću stazu iako su ih i ondje dočekale zimske (ne)prilike.

Krenuli su cestom do odmorišta Spinot odakle su se penjali u brdo sve do vidikovca Nevoljaš i planinarske kuće Jezerce. Od tamo su se spustili natrag do ceste koja je vodila do cilja. Kod lovačke kuće u Dubokoj, organizirano je druženje uz omlet sa srimušem uz pokoju kapljicu. Nakon šetnje i druženja u Dubokoj, mala zimska avantura je završila za ovaj tjedan.

Umor prolazi a zadovoljstvo ostaje, navode iz društva.

Izvor: PD „Krndija” Našice

Pročitajte još