Nogomet – 3.HNL Istok, 5. kolo

Sve u svemu zaslužena pobjeda vrlo dobrih Našičana, ona bi im trebala biti dobar poticaj za subotnji ogled kada u Našice dolazi prošlogodišnji prvak BSK iz Bijelog Brda.

Našk – Otok 2:0 (2:0)

 

Našice – Gradski stadion. Gledatelja 100.

Glavni sudac: Vladimir Buček (Osijek).

Pomoćni suci: Marko Sokić (Nova Gradiška), Marko Jarić (Slavonski Brod).

Četvrti sudac Krešimir Mikolčević (Slavonski Brod).

Delegat Ivan Odor (Vukovar).

Strijelci: 1.0 – H. Galinec (1), 2:0 – Pohižek (5).

Opomenuti igrači: Kapraljević, Šulava, Mikola, Pohižek, Gašparić (Našk), Tucaković, I. Čavlović, Ljubić (Otok).

 

Našk: Petrović, Barišić, I. Kapraljević ml., Horvatek, Kubaček (od 81. Ivković), Šulava, Galinec (od 75. Bibić), Mikola (od 89. Tomaš), Pohižek, Gašparić, Hečimović.
Trener Stjepan Mađarić.

 

Otok: Đurković, Šer, Grgić (od 84. V. Jurić), Tucaković, I. Čavlović, Ljubić, Peranović (od 71. Cvitić), M. Čavlović, K. Jurić, Baković (od 60. Philips), Matanović.
Trener Božidar Babić.

{gallery}Slike_tekstovi/2012/9mjesec/16a/v1{/gallery}

Igrala se pedeseta sekunda utakmice i Otočani su morali krenuti s centra. Loptu je nabacio  Pohižek a Hrvoje Galinec smjestio u mrežu nemoćnog Đurkovića. Osokoljeni brzim vodstvom u petoj minuti Našk postiže drugi pogodak. Neuhvatljivi Mikola je prošao po desnoj strani, nabacio do asistenta zaslužnog za brzo vodstvo Naška koji lopta šalje u nebranjenu mrežu. Do kraja prvog dijela još nekoliko izglednih prigoda imali su Mikola, Pohižek a loptu upućenu od Kubačeka vratar je jedva ukrotio. Otočani su tek jednom ugrozili našička vrata, nakon ubačaja iz kornera lopta je završila kraj stative.

I u nastavku Našičani su napadali a Otočani se dosta uspješno branili. Nekoliko prigoda propustili su Mikola, Pohižek, Kubaček i Galinec. Mladi Dražen Bibić (1995), koji je petnaest minuta prije kraja ušao umjesto Galinca, se mogao proslaviti. Nije iskoristio dvije stopostotne prigode od kojih je jedna bila pravo „remek djelo“ Prešao je igrača, vratara i loptu šutirao kraj lijeve stative. Otočani su pokušavali doći pred neuposlenog Petrovića no sve njihove nakane sprječavala je sigurna obrana na čelu sa stoperima Kapraljevićem i Barišićem. Sve u svemu zaslužena pobjeda vrlo dobrih Našičana, ona bi im trebala biti dobar poticaj za subotnji ogled kada u Našice dolazi prošlogodišnji prvak BSK iz Bijelog Brda.

nogomet16_9_2a

(Tekst&Foto: Srećko Sobodić) 

Pročitajte još