Provalio u trgovinu u Vukojevcima


Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u vremenu od 9. do 11. svibnja, u Vukojevcima, nepoznati počinitelj provalio je u trgovinu iz koje je ukrao više od 10 000 kuna i više stotina različitih kutija cigareta. Pravnoj osobi iz Vinkovaca nastala je materijalna šteta u iznosu od nekoliko desetaka tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

Sjekirom oštetio brojila za struju

Noćas, oko 1 sat u Osijeku u ulici Ljudevita Posavskog, 45-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka sjekirom je oštetio nekoliko brojila za struju. Pravnoj osobi iz Osijeka nastala je materijalna šteta oko 6 500 kuna, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći dvije osobe zadobile su lake tjelesne ozlijede. Preostale prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodilo se pet prometnih nesreća, a na području Belišća jedna prometna nesreća.

 

Alkoholizirani vozači u prometu

Jučer, 11. svibnja 2020. godine na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 9 vozača koji su upravljali vozilima pod utjecajem alkohola (5 vozača osobnog automobila, 3 vozača bicikla i 1 vozač traktora).

 

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 23,40 sati u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 47-godišnji hrvatski državljanin iz Tenja, uz prisutnost alkohola u krvi od 2,18 grama po kilogramu. Vozač je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

 

U 17,40 sati u Osijeku, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom, a kod 59-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Osijeka, koji je upravljao osobnim automobilom, utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 2,45 grama po kilogramu. Vozač je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna do 20 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

 

U 20,25 sati u Kozarcu, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 36-godišnji hrvatski državljanin iz Kozarca, prije stjecanja prava na upravljanje te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,46 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 35 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 10 negativnih prekršajnih bodova.

Stric pivo

Pročitajte još