Svijet – Mirko Filipović izgubio

mirko30_10_2011

Nažalost u dvoboju između Mirka Filipovića i Roy Nelsona koji se odigrao noćas u Las Vegasu  na 137 UFC  priredbi naš borac je izgubio u trećoj rundi tehničkim nokautom. U prvoj rundi su oba borca donekle bila izjednačena iako je i tu rundu dobio Nelson. U drugoj rundi Mirko je imao svoju  šansu ali ju nije iskoristio a mora se priznati da i Nelson može podnijeti dobre udarce. Nakon toga u istoj toj rundi Nelson je preuzeo glavnu ulogu te srušivši našeg borca na pod dobro ge uzdrmao i tada je samo zvono spasilo Mirka. U treću rundu su ušli sa vidno usporenim i uzdrmanim Mirkom od prošle runde i nakon vrlo brzog rušenja ponovo os strane Nelsona, on mu se popeo na leđa i nakon nekoliko snažnih udaraca sudac je prekinuo borbu.

Čudno nam je gledati Mirka koji je u ovoj borbi samo jednom ili dva puta pokušao nožnim tehnikama oboriti protivnika jer je to oduvijek bila njegova specijalka. Što se dogodilo sa tim o tome možemo samo kalkulirati.

Ovo je bio 6 poraz u UFC-u i sam Mirko je nakon borbe rekao kako se ispričava publici i čelnicima američke promocije koji su ga tretirali kao kralja, ali on to nije vratio kroz borbe.

Da li je to zadnje njegovo izdanje u UFC-u i na ostalim borilištima u svijetu, to ćemo možda uskoro i saznati.  Mirko se povlačio već nekoliko puta tako da ništa nije 100% sigurno.

mirko30_10_2011a

(Foto: Screenshot http://www.ufc.com)

Pročitajte još