Provalili u obiteljske kuće

policija1

policija1

Tijekom protekla 24 sata Centar 112 Osijek zaprimio je ukupno 252 poziva, od toga 32 za hitnu medicinsku pomoć, 25 za policiju i 3 poziva za vatrogasce.

U protekla 24 sata na području Osječko-baranjske županije zabilježene su četiri prometne nesreće bez ozlijeđenih osoba. Tri su se dogodile na području Osijeka i jedna na području Đakova. Na vojnom poligonu „Gašinci“ tijekom dana su se provodile aktivnosti uz uporabu bojevih sredstava.

 
Policijsko izvješće OBŽ za četvrtak (09.11.2017.)

 

MARTINJE“

Povodom narodnog običaja krštenja mošta „Martinja“, odnosno Svetog Martina (11. studenog) tijekom vikenda u cestovnom prometu očekuje povećani broj sudionika koji su konzumirali alkoholna pića. U cilju sprječavanja prometnih nesreća i njihovih posljedica, policijski službenici svoje aktivnosti usmjerit će na sprječavanje vožnje pod utjecajem alkohola i na povećanje ukupne razine sigurnosti prometa na cestama.

U aktivnosti bit će uključen odgovarajući broj policijskih službenika, kao i uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa (uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za droge, uređaji za nadzor brzine).

Policijski će službenici, sukladno preventivnom projektu „Blagdani bez alkohola“, tijekom nadzora u prometu dijeliti i informativne letke. Svrha je letaka individualnim pristupom građanima ukazati na potrebu odgovornog i savjesnog ponašanja u prometu.


PROVALILI U OBITELJSKE KUĆE

U poslijepodnevnim satima 8. studenog nepoznati je počinitelj provalio u obiteljsku kuću u Ulici Hrvatske Republike u Bizovcu. Počinitelj je ukrao nakit i novac pričinivši vlasniku materijalnu štetu od nekoliko tisuća kuna.

Nepoznati je počinitelj 8. studenog provalio u obiteljsku kuću u Vijencu Vlahe Bukovca u Osijeku. Počinitelj je ukrao dokumente i novac, vrijednosti materijalnu štetu od nekoliko tisuća kuna.

 


PRONAŠAO RUČNE BOMBE

Prilikom obrade zemlje u Bilju u prijepodnevnim satima 8. studenog građanin je pronašao dvije ručne bombe. Na mjesto pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je uništio bombe.

Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Pozivamo sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

bricks2016

Pročitajte još