Raspuštena podružnica Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević Našice

ante1a

„Obavještavamo našičku javnost i sve građane grada Našica te  mještane prigradskih naselja da je jučer raspuštena podružnica HSP-a AS Našice. Neopozive ostavke na sve stranačke dužnosti dali su svi članovi predsjedništva stranke na čelu s predsjednikom Hrvojem Tržićem koji je ostavku dao i na mjestu člana županijskog vijeća stranke. Time  formalno- pravno ta stranka više ne postoji u Našicama. Posljedica je to nedavnih događaja u stranci kao i izlaska iz stranke osnivačice i predsjednice stranke Ruže Tomašić.  Županijsko vijeće stranke Osječko- baranjske županije više ne postoji, a svi županijski, gradski i općinski  vijećnici također su napustili stranku.

 

Nažalost, stranka koju je osnovala Ruža Tomašić krenula je krivim putem i u zadnje vrijeme u vrhu stranke događali su se prijepori, raskoli, ucjene i vođenje privatnih interesa koji nemaju veze s ciljevima stranke i borbom za nacionalne interese. Nedavna ostavka predsjednice Ruže Tomašić pokrenula je lavinu nezadovoljstva i  otkrila brojne nelogičnosti koje nemaju veze s pravaštvom. Pojedini članovi vrha stranke koji su Ruži Tomašić radili iza leđa iskoristili su ime i stranku Oca domovine Ante Starčevića za vođenje prljave kampanje privatnih interesa kršeći status stranke na štetu ostalih članove. Takva frakcija kojoj su ideali nepoznanica je prevladala u stranci. Nepoštenje, neprincipijelnost i ideologija podjele plijena su putevi kojima su bili vođeni pojedinci bez morala. Opet se pokazalo da je ne samo ovoj stranci vodstvo i obično članstvo u oprečnim pozicijama, umjesto da ih vode načela zajedništva i homogenosti.  Poštenje i obraz nisu na prodaju i u skladu s time tužna, ali čista srca i duše te mirne savjesti konstatiramo da moramo povući poteze koje nismo željeli.

 

U svom dosadašnjem djelovanju smo bili vođeni ljubavlju za ovaj grad i domovinu. Nažalost,  negativna percepcija političara čije je poštenje i dobre namjere upitno, kaljuža uskih stranačkih interesa te oni koji su sramotili pravaštvo i doveli ga na moralno dno ponukali su nas na ovaj potez. Politika je u nas sve ono što ne bi trebala biti, a mi koji smo vođeni istinom u tome ne želimo sudjelovati i budući da ne možemo utjecati na te probleme zajednički smo zaključili da se maknemo iz svega toga. Niti želimo, niti hoćemo biti taoci loših poteza nekolicine ljudi koji manipuliraju članstvom. Zbog svih ovih razloga vrlo revoltirani i razočarani dajemo neopozive ostavke na sve stranačke funkcije. Zahvaljujemo se svim biračima, građanima, članovima i simpatizerima na dosadašnjem trudu i radu i žao nam je ako smo ih na bilo koji način iznevjerili.“

I dalje ponosno i pošteno pravaški!

U Našicama, 7. studenoga 2014.,

U ime predsjedništva i svih članova bivše podružnice HSP-a AS Našice,

Hrvoje Tržić, mag. educ. phil. et hist.

Pročitajte još