Sudjelovali smo na manifestaciji „Dani meda u Hrvatskoj“

djeca8_10_1a

Članovi sekcije Mali pčelari naše Učeničke zadruge „Tomislav“ u petak 5. listopada sudjelovali su na 7. smotri „Mladi i med“ koja se održala na Trgu Ante Starčevića u Osijeku.

Budući da je Osijek kolijevka hrvatskog pčelarstva, u sklopu 15. osječkoga jesenskog sajma održala se ova edukacijsko-prodajna izložba u organizaciji Hrvatske gospodarske komore na čelu s gospodinom Ernestom Nadom, uz potporu Saveza pčelara Osječko-baranjske županije na čelu s gospodinom Zvonimirom Pajnićem te Pčelarske zadruge „Čuvari Slavonije i Baranje“.

Na samom početku sve prisutne govorom dobrodošlice pozdravio je osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo, zamjenica gradonačelnika Danijela Lovoković te dožupan osječko-baranjski Željko Kraljičak koji je istaknuo kako je danas na djelu mlada generacija hrvatskih pčelara koja obara rekorde u proizvodnji te u inovacijama na tom području.

Zbog iznimno sušne godine količina meda je manja, ali je njegova kvaliteta i dalje vrhunska u što su se građani i posjetitelji današnjega sajma mogli i sami uvjeriti kušanjem meda i ostalih pčelinjih proizvoda s izložbeno-prodajnih prostora mnogobrojnih izlagača. Među njima bila je i Pčelarska udruga „Pčela“ Našice na čelu s gospodinom Antunom Dalšašom.

U zabavnom programu sudjelovalo je mnoštvo djece s područja naše županije – dječja skupina KUD-a „Josipovac“, Dječji vrtić „Maslačak“ iz Bizovca, Dječji vrtić „Regoč“ iz Tenje, KUD „Dukat“ iz OŠ Mate Lovraka Vladislavci te mnogi drugi.

Na manifestaciju su se iz naše škole uputila dva razreda: 4.c razred učiteljice Maje Simel Bošnjaković te 4.b razred, ujedno članovi sekcije Mali pčelari, učiteljice Matije Ravlić. Predstavili su se pjesmom, likovnim te literarnim radovima.

Svoje likovne radove izložili su učenici: Dora Markulić, Marija Bilić, Laura Hvizdak, Alen Lukić, Marko Oros, Donovan Repka i Lorena Černjava. Pjesmu „Pčelica Maja“ zajednički su otpjevale Dora Markulić, Marija Bilić i Laura Hvizdak.

Literarne radove pročitali su: Karlos Knežević („Nova matica“), Tena Mikuličić (Pčelica Dora“), Marija Bilić („Pčela i tvornica“), Dora Markulić („Pčelica“) i Laura Hvizdak („Pčela“).

Literarne radove pripremili su i učenici 5. a razreda s učiteljicom Brankicom Pavić: Veronika Štimac („Pčelica mala“), Patricija Szabo („Pčela radilica“), Ena Dumenčić („Vrijedna pčelica“) i Tomislav Demeterfi („Pčela“).

{gallery slider=boxplus.carousel width=123 height=110 layout=flow}Slike_tekstovi/2012/10mjesec_a/8/v1{/gallery}

(Tekst&Foto: Brankica Pavić, prof.)

Pročitajte još