Našice – Provjerite si tlak i visinu šećera u krvi

dijabeticari21_1_1a

Od 9 do 11 sati u hotelu Park u Našicama udruga dijabetičara besplatno provjerava visinu šećera u krvi te mjerenje krvnog tlaka. Iako su članovi željeli ovakve akcije održavati vani na otvorenom, uređaji sa kojima vrše provjeru ne podnose hladnije temperature pa su se morali skloniti u toplije prostorije. Zbog te činjenica, odaziv je kudikamo slabiji, ali ga ipak ima.

Ovoga puta rekorder je bio sa izmjerenih nešto više od 15, ali gospodin je upoznat sa takvim stanjem te se pridržava i redovito prati svoje stanje. Uz to bilo je i nekoliko osoba koje su bile iznenađene povišenim brojem na mjeraču, ali to je samo pokazatelj da su ove akcije koje poduzima ova udruga vrlo opravdane.

Kako su nam rekli u udruzi, u Našicama je oko 1000 ljudi koji imaju problema sa povećanjem šećera u krvi i ovakve kontrole su za njih vrlo bitne. Zbog sve veće užurbanosti koja je sve prisutnija, raznih stresova i loše kvalitete života dolazi i do povećanja broja oboljelih od dijabetesa. Iz udruge upozoravaju kako je i kod mlađih osoba povećan postotak oboljelih, a tu napominju kako je dugo sjedenje na računalu i manjak izlazaka u prirodu veliki čimbenik ovakvog stanja. Također i ispijanje velikih količina umjetno zaslađenih sokova koji mladi danas piju, jer su na čistu vodu posve zaboravili, jedan od glavnih uzroka ovakvog lošeg stanja zdravlja u mlađih ljudi.

dijabeticari21_1_2a

Pročitajte još