Našice – Našički planinari od Grada dobili novo sklonište i prenoćište

Našice – Našički planinari od Grada dobili novo sklonište i prenoćište

Grad Našice je danas potpisao pravni ugovor s trgovačkim društvom Hrvatske Željeznice Infrastrukture d.o.o. čime Grad postaje korisnik čekaonice i prometnog ureda u Londžici. Taj prostor će Grad besplatno dati na korištenje Planinarskom društvu Krndija, kako bi imali planinarsko sklonište, a možda i manji planinarski dom, s obzirom da se radi o gotovo 40 korisnih kvadrata. To stajalište se nalazi točno na trasi slavonskog i našičkog planinarskog puta i biti će sjecište ne samo našičkih, nego i svih slavonskih i ostalih hrvatskih planinara.

 

Kako je rekao gradonačelnik Krešimir Žagar, ovo je lijep poklon našem planinarskom društvu za značajne obljetnice obilježene prošle godine, ali i za 90. obljetnicu planinarstva u Našicama, koje datira od 1923.g. Gradonačelnik se zahvalio HŽ-u što su prepoznali potrebu i nastojanja naših planinara koji su već značajna sredstva uložili u taj objekt, uredili ga i pripremili za ovaj korak potpisivanja ugovora. „Siguran sam da će to biti ugodan i lijep prostor, koji ću, nadam se, i osobno moći koristiti, ali i svi zaljubljenici u planinarenje i šetači našičkog kraja.“ – dodao je gradonačelnik Žagar.

hz14 5 3a

 

Stjepan Mravlinčić Predsjednik Planinarskog društva Krndija gdin. Stjepan Mravlinčić ovo potpisivanje ugovora je nazvao povijesnim događajem povodom 50. obljetnice društva, da dobiju objekt koji će koristiti planinarskom društvu, građanima Našica, sportašima i svim planinarima Slavonije i Hrvatske. „Ovaj objekt na željezničkoj stanici Londžica se nalazi otprilike na polovici dionice slavonskog planinarskog puta. Od planinarske kuće Borovik do planinarske kuće Šaševo u Orahovici je dalek put, tako da je ovaj objekt idealno sklonište i prenoćište za naše planinare,“ – rekao je gdin. Mravlinčić.

Pročitajte još