Za Dan Grada Našice posjetio i pohvalio predsjednik države Zoran Milanović

13. lipnja u Našicama se tradicionalno održava Dan Grada Našica.

Povodom obilježavanja Dana Grada Našica nakon nastupa Gradske glazbe Našice i Našičkih mažoretkinja ispred spomen obilježja „Uskrsla Hrvatska” uslijedilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje i civile iz Domovinskog rata.

[fts_facebook id=TVNasice album_id=3942594419123341 posts=10 title=no description=no words=15 type=album_photos image_width=250px image_height=168px hide_date_likes_comments=no image_position_lr=0% image_position_top=0% popup=yes like_option_align=center slider=yes slider_speed=200 slider_controls_bar_color=#1069b3 slider_timeout=3000 slider_controls_text_color=#FFF scrollhorz_or_carousel=carousel slider_spacing=1px hide_like_option=no show_follow_btn_where=above_title like_box_width=500px slider_controls=arrows_and_numbers_below_feed slider_controls_width=500px slider_margin=”0px auto 2px auto”]

Kompletnu galeriju fotografiju možete vidjeti na ovoj poveznici.

Vijence su položili predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, saborski zastupnik Hrvoje Šimić, saborski zastupnik Goran Ivanović, bojnik Stjepan Vidić, brigadir u miru Filip Aračić, zamjenik župana Josip Miletić, gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, predsjednik Gradskog vijeća Našica Krešimir Žagar te predstavnici udruga proizašli iz Domovinskog rata. Minutom šutnje odana je počast svim poginulim hrvatskim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu. Molitvu za sve poginule hrvatske branitelje izmolio je župnik i gvardijan fra Petar Cvekan.

Našice su jedna sredina obiteljskog, mirnog i skladnog života

Gradonačelnik Krešimir Kašuba je pozdravio sve nazočne na obilježavanju Dana Grada Našica te naglasio kako su Našice jedna sredina obiteljskog, mirnog i skladnog života.

-U povijesno trenutku za Našice, u Našicama je 600 milijuna investicija u najvećoj mjeri iz EU fondova. Našice je mjesto gdje će se promijeniti vizura grada. Našice je grad kulture, s našom Dorom Pejačević, prvom hrvatskom i drugom europskom skladateljicom imamo jednu lijepu priču. Našice je i grad franjevaca s našim samostanom, knjižnicom i inkunabulama, s templarskom crkvom. Našice imaju i velike mogućnosti sportskog turizma. U Našicama se nalazi prvoligaški RK Nexe te svjetski prvak ŠUD Šaran. Također imamo poznate trkače Nexe Team, bicikliste i mnoge druge. Imamo veliki vodeni resurs Lapovac. Imamo veliku mogućnost zdravstvenog turizma. Sve to temeljimo na jednoj demografskoj obnovi. Mi s ovim investicijama imamo veliku priliku i da za naše sugrađane i sugrađanke koji su morali napustiti Našice stvorimo uvjete da se počnu vraćati. Našice je grad obrtnika, imamo preko 400 registriranih obrtnika. Temelj našeg gospodarstva je Nexe grupa sa svojom kvalitetom, ljudskim resursima. Ne smijemo zaboraviti niti male i srednje poduzetnike i njihovu sinergiju i povezanost. Imamo i industrijsku zonu na visokoj razini infrastrukture. Našice su grad institucija, imamo 4 osnovne škole, srednju školu, vrtiće, dom zdravlja, bolnicu. Bolnica je najbolje opremljena u tom tipu u Hrvatskoj za što je zaslužan naš ravnatelj, saborski zastupnik Hrvoje Šimić. Našice je i grad udruga, imamo preko 100 kulturnih, sportskih, humanitarnih, volonterskih udruga koje podižu kvalitetu života u gradu – izjavio je Krešimir Kašuba te čestitao svim sugrađanima i sugrađankama Dan Grada.

Milanović: „Privilegij je živjeti u Našicama”

Sve nazočne pozdravio je i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović. U svom obraćanju pohvalio je razvoj i obnovu Našica te naglasio kako je privilegij živjeti u ovakvom gradiću.

-Dragi moji Našičanke, Našičani i prijatelji danas je dan Grada i moj govor će biti iz srca, bez političkih poruka. Drago mi je da sam danas u Našicama, došao sam na poziv gradonačelnik Krešimira Kašube i mogu vam poručiti da nastavite raditi, graditi i razvijati. Našice je jedan mali, pristojan i lijepi grad, nisam iz ovih krajeva, a kada sam prvi put došao u Našice bio sam ugodno iznenađen. Očekivao sam nešto goru situaciju zbog rata, ali ovdje je život uređen i solidan i on, kao takav, predstavlja sjajnu bazu za jedan pristojan život. Često čujem priče kako ćemo uskoro izumrijeti kao nacija, ali, mogu vam reći, da se to neće dogoditi. Razloga za brigu, naravno, imamo i to je još jedan od razloga za akciju. Moram naglasiti da je privilegij živjeti u ovakvom kraju koji nije prenapučen. Hrvatska već nekoliko godina pripada Europskoj uniji i to moramo iskoristiti tako što ćemo povući novčana sredstva za obnovu i izgradnju infrastrukture i to vidimo ovih dana u Našicama u kojem je krenula obnova ovih prekrasnih dvoraca i ostalih objekata. Prema tome, moje je mjerilo uspješnosti lokalne samouprave koliko si uspio „izvući” sredstava iz EU fondova koje nam stoje na raspolaganju. Sretan Vam Dan Grada i na kraju ću vam poručiti da težite za boljim životom – izjavio je predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Nakon polaganja vijenaca, predsjednik RH Zoran Milanović prošetao je gradom u društvu gradonačelnika Krešimira Kašube.

[fts_facebook id=TVNasice album_id=3942600955789354 posts=10 title=no description=no words=15 type=album_photos image_width=250px image_height=168px hide_date_likes_comments=no image_position_lr=0% image_position_top=0% popup=yes like_option_align=center slider=yes slider_speed=200 slider_controls_bar_color=#1069b3 slider_timeout=3000 slider_controls_text_color=#FFF scrollhorz_or_carousel=carousel slider_spacing=1px hide_like_option=no show_follow_btn_where=above_title like_box_width=500px slider_controls=arrows_and_numbers_below_feed slider_controls_width=500px slider_margin=”0px auto 2px auto”]

[fts_facebook id=TVNasice album_id=3942606399122143 posts=10 title=no description=no words=15 type=album_photos image_width=150px image_height=100px hide_date_likes_comments=no image_position_lr=0% image_position_top=0% popup=yes like_option_align=center slider=no hide_like_option=no show_follow_btn_where=above_title like_box_width=500px ]

Kompletnu galeriju fotografiju možete vidjeti na ovoj poveznici.

Pročitajte još