Udruga „Uvijek tu“

Nedavno osnovana udruga „Uvijek tu” sa sjedištem u Našicama, djeluje na području cijele Hrvatske s ciljem promicanja humanih aktivnosti i razvoja društva.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME„Uvijek tu” za ljude

Želja članova udruge je pomoći i unaprijediti život svakog čovjeka u zajednici, promicati zaštitu ljudskih prava i jednakosti, provoditi projekte za unapređenje života u zajednici, pomagati i skrbiti o ljudima u potrebi, organizirati javna događanja i priredbe. Svoje ciljeve ostvaruju okupljanjem građana, neposrednim pomaganjem ugroženim osobama u konkretnim okolnostima u kojima živi, što razumijeva traženje i posjećivanje ugrožene osobe i omogućavanje dostojnog života, organiziranjem predavanja, seminara i drugih stručnih skupova, organiziranjem kulturnih, športskih i ostalih priredbi i događanja, stručnim i profesionalnim usavršavanjem članova te suradnjom sa svim zainteresiranim udrugama i drugim organizacijama u zemlji i inozemstvu. U udruzi trenutno djeluju liječnici, profesori, glazbeni djelatnici i privatnici s područja cijele Hrvatske, a novi članovi su uvijek dobrodošli.

Sljedeća akcija usmjerena prema djeci SOS sela Ladimirevci

Prije nekoliko dana u suradnji s Nogometnim klubom Šipovac iz Našica pokrenuli su humanitarnu akcija kojom će, povodom božićnih blagdana, razveselili klince i klinceze u SOS Dječjem selu Ladimirevci. Ovo je već četvrta godina provođenja akcije u kojoj sudjeluju i brojni klubovi te organizacije s našičkog područja, ali i cijele Hrvatske pa i građani iz inozemstva.

„Ove ćemo godine prikupljati sredstva za nabavku 4 televizora, 10 kompleta kompjutorskih kamera sa slušalicama te prehrambeno – higijenskih paketa za svih 16 SOS kuća u Ladimirevcima. Uključite se u akciju, svi su dobrodošli. Akcija će trajati do početka prosinca za kada pripremamo i donatorsku aukciju.” – rekao je predsjednik udruge Vjekoslav Mahovlić.

Donirati možete na utakmicama ili skeniranjem QR koda

Donacije za ovu akciju prikupljati će se na domaćim utakmicama klubova koji sudjeluju u akcija, ali sredstva možete uplatiti i na poseban račun Udruge „Uvijek tu“ namijenjen ovoj svrsi.

Pomogli obitelji nakon potresa

Prva akcija koju je udruga „Uvijek tu” provela održala se u lipnju 2021. godine, donacijom 25.000 kuna pomogli su u sanaciji kompletnog krovišta obitelji u potrebi u Komagovini kod Petrinje. Obitelj je to sa sedmero djece kojima je kuća oštećena u potresu u prosincu 2020. godine. Sudjelovali su i na memorijalu „Krešimir Ivić” gdje su se sredstva prikupljala za obitelj u potrebi iz Našica. Trenutno rade na dugoročnom planu, kao i potencijalnim novim akcijama, organizaciji događaja i radionica. Kako bi olakšali vama, a pomogli drugima otvorili su i račun za općenite donacije potrebitima, koje također možete uplatiti skeniranjem QR koda.

„Uvijek tu“ udruga je civilnog društva. Nikakva politika.

Pročitajte još