Đurđenovac – Održano predavanje na temu važnosti ranog otkrivanja raka dojke

Đurđenovac - Održano predavanje na temu važnosti ranog otkrivanja raka dojke

U  Osnovnoj školi J.J. Strossmayera u školskoj knjižnici u Đurđenovcu održano je predavanje na temu važnosti ranog otkrivanja raka dojke, kao i edukacija o samopregledu dojki. Organizator ovog predavanja je bila Udruga “Minoza” Đurđenovac kao i Udruga “Liga protiv raka” Našice. Predavanje  koje je do sada održano u Klokočevcima, Podgoraču i Našicama je i ovoga puta vodio Samir Haj Barakat, dr.med. spec. opće kirurgije.

 

Pred 50-tak osoba i to uglavnom žena doktor Samir Barakat vrlo je detaljno objasnio sve o raku dojke, kao i o samopregledu, što je prema njegovim riječima jedan vrlo važan čimbenik u prevenciji.

 

Ovom prilikom predsjednica udruge “Mimoza” Đurđenovac doktorica Ljljana Hodak se zahvalila doktoru Barakat na ovom vrlo korisnom predavanju kao i na svemu onome što čini i kao doktor i kao član udruge “Liga protiv raka” Našice.

{gallery}Slike_tekstovi/2013/3mjesec/7/v2{/gallery}

Moramo također najaviti kako će isto ovakvo predavanje biti sutra u Donjoj Motičini u 19 sati u prostorijama općine, pa se ovom prilikom pozivaju svi zainteresirani, pogotovo žene da dođu i same poslušaju sve o ovoj zloćudnoj bolesti kao i o samopregledu sa kojim se može uvelike smanjiti postotak smrtnosti.

{module Adsense 468×60 Slika i tekst}

Pročitajte još

This will close in 8 seconds