Našice – “Vježbanjem do zdravlja”

fizio11_6_1a

Program povodom obilježavanja dana Grada Našica organizirati će Udruga za fizioterapiju, prevenciju, promicanje i zaštitu zdravlja Našice.

Udruga će  u zajedništvu sa djecom četvrtih razreda Osnovnih Škola Dore Pejačević i Kralja Tomislava kroz igru prikazati vježbe za prevenciju deformiteta stopala, donjih ekstremiteta i kralježnice i posturalnih deformiteta, a provodit će se kao poligon, korištenjem strunjača, pilates lopti, valjaka za stopala, balans dasaka, traka za jačanje mišića i drugo.

Akcija će biti održana pod nazivom „ Vježbanjem do zdravlja “ u sklopu cjelogodišnje akcije  „ Zdravlje na dar”, a provodit će se u ponedjeljak, 11. lipanj od 15 do 17 sati na glavnom našičkom trgu uz sudjelovanje učenika četvrtih razreda osnovnih škola kralja Tomislava i Dore Pejačević  Našice.

Fizioterapeuti mogu pomoći djeci da ostanu zdravi i neovisni, poboljšati zdravlje onih s kroničnim zdravstvenim problemima te ih educirati kako vježbati sigurno i učinkovito i kako se brinuti za zdravlje ukoliko uoče znakove funkcionalnih problema.

Također izrađuju i program vježbanja koji je siguran i primjeren djeci.

Djeca u današnje vrijeme puno vremena provode za računalom,te u školi i zbog toga se javljaju mnogi problemi, a osim toga nose i teške torbe koje doprinose pojavljivanju raznih deformiteta kralježnice kao što su kifoze, skolioze i drugi deformiteti kralježnice.

Zbog toga Udruga ovom akcijom želi pokazati kolika je važnost kineziterapije i vježbanja kod djece.

fizio11_6_2a

Pročitajte još