Na strateškom planiranju Hrvatske mreže socijalnih samoposluga sudjelovali i predstavnici iz Našica

Na strateškom planiranju Hrvatske mreže socijalnih samoposluga sudjelovali i predstavnici iz Našica


U Zagrebu je 26. i 27. siječnja održano strateško planiranje Hrvatske mreže socijalnih samoposluga u Domu Crvenog križa na Sljemenu na kojem je sudjelovao i predsjednik Humanitarne udruge Dar dobrote i voditelj našičke socijalne samoposluge Robert Kresić.

Hrvatska mreža socijalnih samoposluga osnovana je 17. listopada 2016. godine na Svjetski dan borbe protiv siromaštva, a osnivanje iste dogovoreno je nacionalnom skupu socijalnih samoposluga koji je održan početkom rujna iste godine u Našicama.

Na strateškom planiranju Hrvatske mreže socijalnih samoposluga sudjelovali i predstavnici iz Našica

Cilj ove Mreže okupljanje je socijalnih samoposluga koje djeluju na području cijele Republike Hrvatske i nažalost, sve su potrebniji oblik pomoći stanovnicima Republike Hrvatske koji su u potrebi. Trenutno u Hrvatskoj postoji 28 socijalnih samoposluga koji brinu o tisućama ljudi u potrebi. Prvi put nakon službene registracije Mreže predstavnici socijalnih samoposluga iz cijele Hrvatske okupili su se kako bi dogovorili strategiju djelovanja same Mreže, te postavili ciljeve koje će tijekom narednog razdoblja pokušati ostvariti. Ono što se ističe svakako je registriranje socijalnih samoposluga kao usluge socijalne skrbi u Zakon o socijalnoj skrbi, ali i osnivanje regionalnih banki hrane kojima bi se olakšala distribucija hrane pred istek roka trajanja. Predstavnici su izmijenili iskustva i prepreke s kojima se susreću, ali i dodatno se zbližili i učvrstili poznanstva kako bi djelovanje pojedinih socijalnih samoposluga bilo na dobrobit cijele Mreže, a ne samo pojedinih organizacija.

Predsjednik udruge Dar dobrote Robert Kresić, koji je ujedno i potpredsjednik Hrvatske mreže socijalnih samoposluga, istaknuo je zadovoljstvo sudjelovanjem na ovome skupu te izrazio nadu da će sve ono što je isplanirano u ova dva dana biti i ostvareno kako bi rad socijalnih samoposluga bio što olakšaniji, a samim time i dostupniji što većem broju korisnika. No svakako istaknuvši i nadu za što manjom potrebom za ovakvim i sličnim projektima.

Stric pivo

Pročitajte još