Našice – Udruga „Pčela” Našice ocijenila med svojih članova

pcelari24 9 2a

Proteklog vikenda održano je 14. tradicionalno godišnje druženje i ocjenjivanje meda članova pčelarske udruge „Pčela” Našice

Tako je u subotu u prostorijama udruge „Pčela” Našice među članovima udruge na 5. ocjenjivanju podijeljena priznanja za najbolji med. Analizirano je ukupno 48 uzoraka, a članovi su ove godine primili čak 20 zlatnih, 24 srebrna i 4 brončana priznanja, tzv. „pčele”. Kako je istaknuo predsjednik povjerenstva za ocjenjivanje Zlatko Puškadija, ovoliki broj zlatnih i srebrnih priznanja pokazuje izniman napredak u kvaliteti meda našičkih pčelara.

  

Predsjednik pčelarske udruge „Pčela” Antun Dalšašo pozdravio je sve okupljene pčelare iz Našica, Donjeg Miholjca, Valpova, Orahovice, Osijeka i Voćina, te je istaknuo kako udruga sljedeće godine slavi čak 90 godina postojanja. Također je naglasio da od 81 aktivnog člana udruge, skoro njih 80 posto je prošlo pčelarsku školu, imaju i 15 aktivnih članica, a zainteresirano je i sve više mladih.

 

Zlatna, srebrna i brončana priznanja i čestitke najboljim medarima uručili su gradonačelnik Grada Našica Krešimir Žagar, predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza Martin Kranjec i predsjednik povjerenstva za ocjenjivanje meda Zlatko Puškadija.

pcelari24 9 1a

 Gospodin Puškadija pohvalio je našičke pčelare istaknuvši osjetan napredak u kvaliteti meda, dok je gospodin Kranjec naglasio kako pčelarstvo unatoč negativnom trendu u poljoprivredi bilježi rast. „Mi bilježimo rast kako pčelara, tako i pčelinjih zajednica. U Hrvatskoj ima 130 pčelarskih udruga s više od 11.000 pčelara i 550.000 pčelinjih zajednica. U savezu nas je više od 7.000 i mislim da smo jedna od najbolje organiziranih organizacija u Hrvatskoj.” – rekao je Martin Kranjec.

 

Predsjednik Županijskog saveza pčelara Osječko-baranjske županije Zvonimir Pajnić poželio je našičkim pčelarima da im sljedeća godina bude još uspješnija i kvalitetnija, a predsjednik Županijske skupštine Antun Kapraljević pohvalio je rad i zalaganje udruge i obećao potporu Osječko-baranjske županije.

 

Pročitajte još