Našice – Učenici 5.d razreda sudjelovali na 6. Festivalu hobija s nekoliko aktivnosti u centru grada Našica

Našice - Učenici 5.d razreda sudjelovali na 6. Festivalu hobija s nekoliko aktivnosti u centru grada Našica

U subotu 25.5.2013. godine u centru grada Našica učenici 5.d razreda OŠ kralja Tomislava Našice i razrednica Đurđica Mašić sudjelovali  na Festivalu hobija  s  nekoliko aktivnosti, zajedno s našičkim  udrugama. Organizator  Festivala hobija  je Grad Našice i Turistička zajednica grada Našica. 

 

Voditelj programa Robert Rigo najavio je gradonačelnika  Krešimira Žagara koji je svečano otvorio manifestaciju, te je pozdravio sve prisutne udruge, sudionike programa, gledatelje te im zahvalio što su došli u ovako velikom broju na Festival hobija.

 

Na trgu su bili bikeri sa svojim motorima, pčelari, voćari i vinogradari, lovci, Tiplerski klub Našice, našički planinari, gospodin i gospođa Koš iz Markovca koji se bave izradom tkalačkih stanova i škrinja za “blago”, Udruga informatičara INFO Našice, Udruga dijabetičara, obrtnici, poljoprivredni proizvođači, Policijska postaja Našice, DND Našice i učenici 5.d razreda OŠ kralja Tomislava Našice.

 

DND Našice nastupili su s recitacijama, ritmičkom skupinom i održali su likovnu radionicu pod nazivom „Moja igračka“. Predsjednica DND Darija Vlajnić nagradila je 3 najbolja rada, a radove je pregledao i izabrao Jura  Perković. Nagrade su dobili: Ivona Štrbo, Dorotea Horvat i Eli Šmit, a izvan konkurencije nagrade su dobile Stela Čorda i Bruna Nazifović.

Voditelj programa najavio je koncert pod nazivom „Vičemo- Koncertom protiv nasilja“ . Predlagatelji su bili učenica Josipa Smrček, učenici 5. d razreda i  razrednica Đurđicu Mašić  iz OŠ kralja Tomislava Našice  u suorganizaciji s učiteljem glazbene kulture Dubravkom Pernickim i školskim bendom “Opasnost Zvuka“. Uz bend sudjelovali su i gosti  volonteri iz Srednje škole Isidora Kršnjavoga iz Našica  u suradnji s voditeljima projekta: prof. Snježanom Krištofik Juranić i Anđelkom Cvijetovićem koji su cijelu školsku godinu dolazili  i volontirali u našoj školi.

Našice - Učenici 5.d razreda sudjelovali na 6. Festivalu hobija s nekoliko aktivnosti u centru grada Našica

Nastupali su:

1. Luka Tržić, 7.c – gitara
2. Ivan Vulić, 7.c  – bas gitara

3. Alen Fruk, 7.c – bubnjevi
4. Vasilije Urošević, 5.a  – bubnjevi
5. Kristina Puhanić, 8.c  – pjevačica
6. Tomislava Žarić, 8.c – pjevačica
7. Stela Javorček, 8.d

Gosti volonteri iz Srednje škole Isidora Kršnjavoga  Našice:

1. Davorin Silađi – gitara
2. Luka Fenrich – gitara/bas gitara
3. Jurica Kajgana – bubnjevi

 

Na koncertu je bila ravnateljica Vlatka Zahirović, pedagoginja Đurđica Zailac, Martina Martinov, Blaženka Radmanović Pavlović.

Na štandu nas je posjetio gradonačelnik Krešimir Žagar.  Učenici 5. d razreda i razrednica Đurđica Mašić upoznali su gradonačelnika s našim aktivnostima, a to je  prikupljanje dobrovoljnih priloga za djecu s posebnim potrebama koja pohađaju OŠ kralja Tomislava Našice. Prikupljena sredstva ići će za kupnju didaktičkih pomagala i strunjača. Potrebno je prikupiti oko 12.000. 00 kuna. Molimo sve ljude dobre volje da nam pomognu u humanitarnoj akciji kako bi pomogli djeci da provedu nastavu u školi  kvalitetnije i ugodnije kako bi mogli razvijati motoričke funkcije.

Posebnu pozornost privuklo je sakupljanje plastičnih čepova za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma iz Čakovca, njihov projekt  sakupljanja plastičnih čepova (bilo kakvih) je na razini Hrvatske u koji su uključeni dječji vrtići, osnovne  i srednje škole. Udruga prikuplja  plastične čepove, sortira ih i prodaje u Sloveniju ili Italiju. Plastični čepovi se reciklirali u cilju nastanka novog proizvoda čijom bi se prodajom sufinancirala nabava skupih lijekova. Ovu  humanitarnu akciju prikupljanja plastičnih čepova u našoj školi pokrenula je učiteljica informatike i matematike Marija Ivanković. Molimo građane  Našica, ako žele sudjelovati, da se priključe ovoj akciji i donesu u našu školu plastične čepove koji će pomoći teško oboljelim osobama od leukemije i limfoma za kupnju skupih lijekova do kraja svibnja.

{gallery width=150 height=100}Slike_tekstovi/2013/5mjesec/27/v1{/gallery}

Učenici 2.a razreda i učiteljica Jasmina Vidaković iz OŠ kralja Tomislava Našice održali su izložbu radova, koji su napravljeni od recikliranih  materijala   (plastičnih čepova) u sklopu projekta koji provode učenici 5.d razreda i razrednica Đurđica Mašić iz OŠ kralja Tomislava Našice pod nazivom “Sportom protiv nasilja” i ” Sportom do zdravlja”.

Zahvaljujemo se  ravnateljici Vlatki Zahirović koja je odobrila sudjelovanje 5.d razreda sa svojim aktivnostima , školskom bendu „ Opasnost Zvuka“ i voditelju benda učitelju glazbene kulture Dubravku Pernickom. Zahvaljujemo predsjedniku Turističke zajednice grada Našica Srećku Perkoviću koji je prihvatio naš program, učenicima 2.a razreda i učiteljici Jasmini Vidaković iz OŠ kralja Tomislava  što su sudjelovali  sa svojim radovima u projektu učenika 5.d razreda  „ Sportom do zdravlja „ i „ Sportom protiv nasilja“, volonterima Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice i njihovim voditeljima projekta, Ivici Martinoviću  koji nam ustupio opremu i razglas.

 Zahvaljujemo Udruzi voćara i vinogradara  Našice  i gospodinu Vladimiru Peršiću što su učenike 5. d razreda počastili s kolačima.

Hvala od srca svim građanima koji su sudjelovali u humanitarnoj akciji i bodrili naš školski bend, pjevačice i volontere. 

Pročitajte još