Našice – Svečana promocija i dodjela Monografije DND-a

Monografija DND-a Našice

Jučer je u Izložbenom salonu Zavičajnog muzeja Našice održana promocija i uručenje Monografije društva “Naša djeca” Našice. Silvija Lučevnjak je predstavila ovu monografiju, te je rekla nekoliko riječi o samom društvu, njegovim počecima, članovima i na koncu i monografiji u kojoj je opisano 60 godina postojanja društva.

Društvo Naša Djeca je ne samo jedno od najtrajnijih društava, nego i od društava koje je u ovoj sredini ostavilo najznačajniji trag. Društvo za sve ovo vrijeme postojanja nije mijenjalo niti ime, što je u društvima ipak velika rijetkost, a isto tako govori o tradiciji i vrijednosti ovoga društva. Vremena i okolnosti se mijenjaju, ali uvijek je bilo ljudi koji su željeli promicati brigu i skrb o djeci ovoga grada”.

 

monografija-dnd-5 2 2aPred prepunim salonom predsjednica društva Darija Vlajnić se zahvalila svima koji su došli te na ovaj način podržali njihov rad.

“Vaš dolazak u ovoliko velikom broju govori više od riječi, jer da niste zadovoljni našim radom te da niste bili naši članovi i podržavali nas, vjerujem da ne bi niti bili ovdje večeras s nama. U gradskoj vijećnici prije nešto više od mjesec dana smo vam obećali ovu promociju i podjelu monografije našeg društva i veoma smo zadovoljni što smo kontinuiranim radom uspjeli obilježiti 60 godina djelovanja na ovaj način. Gledajući i listajući ovu monografiju može se vidjeti cijela lepeza aktivnosti koje je društvo provodilo, a u njoj je objavljeno 166 fotografija, nekoliko članaka iz medija te jedan dio biltena na kojem su dječji radovi. Željeli smo pokazati sve radionice podjednako, sva događanja smotre, izlete, putovanja i predstave kojih je bilo jako puno. Među ostalim željela bih se zahvaliti našim sponzorima, Osječko – baranjskoj županiji, gradu Našicama, Turističkoj zajednici grada Našica, Belju, Nexe grupi, Ljekarni Benić – Zorić, Autoklubu Našice, Mjesnom odboru Grada Našice i Zavičajnom muzeju grada Našica. Također jedno veliko hvala gospođi Vesni – Kovačević – Tomić koja nam je lektorirala našu monografiju, kao i gospođi Silviji Lučevnjak, Zvonku Pintaru, Tihomiru Vidiću i svima ostalima koji su nam pomogli da ova monografija izađe.  Također još jednom se želim zahvaliti mojim članicama Branki Hajek, Elizabeti Kunac i Martini Kapelac  što su imale volje, želje, truda,  vremena i novaca pa smo tako uspjeli napraviti ovu monografiju.” – rekla je predsjendnica Darija Vlajnić.

 

Nekoliko riječi o društvu i monografiji rekao je i gradonačelnik Krešimir Žagar, koji je naglasio kako smo već 19. prosinca prošle godine imali priliku listati ovu monografiju u pripremnom izdanju te kako su svi bili stvarno nestrpljivi da ova monografija ugleda svjetlo dana. “Preporučam da svaku fotografiju dobro promotrite, i da svaki tekst pročitate te da se nađete u njima. Siguran sam kako će u tome većina vas i uspjeti, jer se ste se našli u ovih 60 godina života našeg DND-a, možda čak i kao djeca koja su sudjelovala, radila i stvarala  u radionicama za ljepši život u našem gradu, sebi i svojoj obitelji. Mislim da je cijeli grad bio uključen u rad i stvaranje DND-a kroz svih 60 godina postojanja ovog društva. Nema trenutka, manifestacije i događaja u gradu Našicama u koji nije ugrađen dječji smijeh proizveden po radionicama društva “Naša djeca” Našice.” – rekao je gradonačelnik Krešimir Žagar.

 

monografija-dnd-5 2 3a monografija-dnd-5 2 4a

 

Od gostiju koji su sudjelovali na ovoj jučerašnjoj promociji bio je i predsjednik Mjesnog odbora grada Našica Hrvoje Šimić koji je čestitao na 60 godina bogatog djelovanja DND-a te je rekao kako se zahvaljuje u ime svih roditelja i stanovnika grada Našica. “Čestitam za sve ono što ste učinili u 2012. godini i izuzetno mi je drago što su i Mjesni odbor grada Našica i Osječko – baranjska županija značajno pomogli u ostvarenju ovog vašeg cilja koji je zapravo nagrada svima nama. Želim se zahvaliti i u ime Opće županijske bolnice Našice na vašim redovitim dolascima i pridavanju pažnje djeci koja su bolesna ležala na odjelima naše bolnice i to prvenstveno na odjelima našičke pedijatrije. Zahvaljujem se i sv. Nikoli i Krampusu koji su obišli i mene u ambulanti, jer su me izuzetno iznenadili i zahvaljujem se DND-u koje je također prisustvovalo na humanitarnoj akciji u organizaciji Lions Kluba, gdje smo također sakupili značajna sredstva da bi pomogli liječenju jedne bolesne djevojčice u našem gradu. Još jednom vam želim puno uspjeha i biti ću sretan ako i kroz Mjesni odbor i Osječko – baranjsku županiju i sve druge moguće izvore financiranja pomognem u daljnjem djelovanju DND-a Našice.” – rekao je Hrvoje Šimić.

 

Na kraju se predsjednica Vlajnić još jednom zahvalila svim sponzorima i članovima društva te je uslijedilo uručenje monografije svima onima koji su sudjelovali u radu društva kao i u stvaranju ove monografije.  

Moramo spomenuti i kako je u sklopu ove promocije bila i glazbena izvedba na gitari učenika glazbene škole Ivana Damjanovića kao i najmlađih članova društva DND-a Našice koji su izveli jednu vrlo zanimljivu izvedbu.

{gallery}Slike_tekstovi/2013/2mjesec/4/v5{/gallery}

 

{module Adsense 300×250 – slika} {module Adsense 300×250 – slika}

Pročitajte još